TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2021'de zincirleme büyüme

2020 yılında yüzde 5.6'lık daralma ile geride bırakan operasyonel kiralama sektörünün 2021'de toparlanma sürecine girişi ile birlikte hem sıfır araç satışlarına hem de ikinci el piyasasına yansımasının olumlu olması bekleniyor. Kiralama şirketlerinin araç parkının yaşını düşürmek için yenileme satınalmaları yapacak olması bunda en önemli etken olacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
2021'de zincirleme büyüme

Oto kiralama sektörü, 2020 yılında global çapta sert etkiler yaratan koronavirüsün Türkiye'ye sıçrayışı ile birlikte ciddi bir soğuk duş etkisi yaşamıştı. Özellikle dünya çapında uçuşların durması kısa dönem kiralama sektörü üzerinde ciddi olumsuz etki bıraktı. Atlatılan ilk şokun ardından toplu taşıma ile birlikte doğan bireysel araç talebi yeni müşteri tiplerinin kiralama sektörünü canlandırmasını sağladı. Bununla birlikte uzatılan kontratların etkisi ile sektörün araç parkı yaşı bir miktar yükseldi. Yıl sonunda daralma beklenenin altında olsa da operasyonel kiralama sektörü yüzde 5.6'lık bir küçülme ile 2020'yi kapattı.

SIFIR VE İKİNCİ EL OLUMLU ETKİLENECEK

Yıl genelinde yaşanması olası bütün gelişmeler ışığında kiralama sektörünün toparlanması ile birlikte sıfır araç ve ikinci el sektörünün de olumlu olarak etkilenmesi bekleniyor. Kiralama şirketlerinin yapacağı yatırımlar ile birlikte sıfır araç alımında önemli bir büyüme ortaya çıkacak. Bununla birlikte sektör, araç parkının ortalama yaşını aşağı çekme çalışmaları doğrultusunda elindeki araçları da ikinci el piyasasına sunacak. Bu çalışmaların da ikinci el piyasasında nitelikli araç satışı rakamlarının canlı kalmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.