TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın ve dövize vergi artışının etkisi ne olacak?

Altın ve döviz alış-verişindeki verginin binde ikiden yüzde bire yani beş katı arttırılmasının piyasalara etkisi önümüzdeki dönemde daha net görülecek. Ancak kuyumcuların görüşü bu artışın daha çok bankalar üzerinden yapılacak alış-verişi etkileyeceği yönünde.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Altın ve dövize vergi artışının etkisi ne olacak?

Altın ve döviz alım satımında uygulanan vergi oranının artırılmasını değerlendiren kuyumcular, verginin altın alışverişlerinde kendilerini etkileyemeyeceğini ancak bankalardaki altın işlemlerini etkileyeceğini ifade etti.
Resmi gazetede yayınlanan karara göre kambiyo işlemlerinde uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranı binde 2'den yüzde 1'e çıkartıldı.
Kentte uzun yıllardır döviz ve altın satışı yapan kuyumcu esnafı Yalçın Tandır, vergi oranının arttırılmasıyla, özellikle döviz alım satımlarında manipülatif hareketlerin önüne geçileceğini ifade etti. Tandır, daha önce sadece dövizde olan vergi uygulamasının altın alım satışlarında da uygulanacağını dile getirerek, "Döviz büroları ve bankalardan alınan döviz ve altın alımlarında yüzde 1 oranında kambiyo gider vergisi alınacak. Böylece alım satım oranında ki marj yükselmiş olacak maliyetli bir hale gelecek ama manipülatif alımların önüne geçilmiş olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.