TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arzum Onan'dan "Kadın" Sergisi

Ünlü sanatçı Arzum Onan'ın 'Kadın' adlı heykel sergisi Antalya'da sanatseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2020 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Arzum Onan'dan "Kadın" Sergisi

HEYKELTIRAŞ ve oyuncu Arzum Onan'ın 'Kadın' isimli kişisel sergisi İstanbul ve Ankara'dan sonra Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açıldı. Ünlü sanatçının kadınların yaşam mücadelesini bronz, ahşap, mermer, metal ve cam gibi farklı malzemelerden ürettiği eserlerinden oluşan 'Kadın' isimli ikinci sergisi büyük beğeni topladı.

SERGİ AÇILIŞINDA SANAT VE İŞ DÜNYASI BULUŞTU

İbrahim Karaoğlu'nun küratörlüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde gerçekleşen açılışa Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Sarı, Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Ahmet Mekin, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nihan Yağışan, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Dr. Öğretim Üyesi Ebru Nalan Sülün, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ayla Yüksel, ressam ve sanat danışmanı Himmet Öcal, sanatçı Filiz Otyam, ressam İclal Dağlı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın eşi Ümran Uysal ve sanatseverler katıldı.

Arzum Onan,   "Eserlerimde hayatın her alanında kadın sesine olan ihtiyacı vurguluyorum. "dedi. Onan "Kelimelerle maalesef aram iyi değildir o nedenle kendimi heykelle ifade edebiliyor olmak benim için büyük mutluluk. Yoksa kendimi başka türlü bu kadar güzel ve özgürce anlatamazdım. Duygularımın demlenip heykel haline gelmesi bir anda olmuyor. Uzun süre o hislerle yaşadıktan sonra onları bir esere yansıtabiliyorum" dedi."Kadın olup da herhangi bir zorluk yaşamayan olduğunu sanmıyorum. Tabii ki çok zorlu zamanlarım oldu. Kitapları göğsüme bastırarak ve hava birazcık karardığında koşa koşa eve gitmek, eğer minibüste tek başına kaldıysam gideceğim yerden önce inmek durumunda kaldığım gibi bir sürü örnek sıralayabilirim. Bunu heykellerimle anlatmaya çalışıyorum. Güçlüyüz. Hak ve özgürlükler kimsenin lütfu değil. Bir araya gelindiğinde her şeyi yapabileceğimize inanıyorum. Tabii ki çok yol var ve bu nedenle umut çok önemli. Ben yaptıklarımla bunu anlatıp insanlara güç vermeye çalışıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.