TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biz kadınların bitmek bilmeyen umudu, azmi ve disiplinli çalışması ile başaramayacağı hiçbir şey yok...

Kadın ve Ekonomi sayfamızın bu hafta röportaj konuğu Rotadent Ağız Diş Sağlığı Polikliniği kurucusu, aynı zamanda İstanbul Gaziantepliler Derneği'nin Başkanı ve Gaziantep Futbol Kulübünün Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Oya Öztan Peker oldu. Oya Öztan Peker ile pek çok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2022 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Biz kadınların bitmek bilmeyen umudu, azmi ve disiplinli çalışması ile  başaramayacağı hiçbir şey yok...

1. Merhaba Oya Hanım, biraz sizi tanıyabilir miyiz?

1978 yılında Gaziantep'te doğdum. 1996 yılında Gaziantep Anadolu Lisesi'nden, 2003 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldum. 2004-2014 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Protetik Diş Tedavisi A.D.'da öğretim üyesi olarak çalıştım.  Halen kurucusu olduğum Rotadent Ağız Diş Sağlığı Polikliniği'nde çalışıyorum ve Tümay Özokur Oyunculuk Akademisi'nde oyunculara ve oyuncu adaylarına "Hollywood Smile" derslerini veriyorum.

2. Bir kadın olarak sadece sağlık değil aynı zamanda estetik olarak da çok gündemde olan bir sektörde Diş Hekimliği  yapıyorsunuz; biraz kliniğinizden ve  çalışmalardan  bahseder misiniz?

Estetik çağımızda her yaş için çok önemli bir olgu ancak bizim için sağlık ve doğal güzellik çok daha önemli. Diş hekimi dünyanın en iyi hekimi bile olsa, sürdürülebilir bir sağlık için ev bakımı çok daha önemlidir. Kliniğimizde farklı alanlarda uzmanlarımız uyguladıkları tedavinin yanı sıra hastalarımıza nasıl daha iyi ağız sağlığına sahip olacakları konusunda bilgilendirmeye çalışıyorlar.

3.Öncelikle sizi kutlamak istiyorum sivil toplum kuruluşlarına da yoğun vakit ayırdığınız ve zamanınızı doğru kullanabildiğiniz için . Biraz görev  aldığınız ve üyesi olduğunuz dernek ve kliplerden bahsedelim.

Zaman gerçekten önemli, doğru kullanıldığında çok verim alabiliyorsunuz. Mutlaka yoğun tempoda bazı şeylerden feragat etmeniz gerekiyor ama yine de geneline yetişiyorsunuz.

Şu anda İstanbul Gaziantepliler Derneği'nin Başkanlığını yürütüyorum. Temsil yoğunluğu fazla olan bir dernek ve en çok zamanımı şu dönemde ona ayırmam gerekiyor. Gaziantep Futbol Kulübü'nün yönetim kurulunda yer alıyorum. Bendeki yeri çok ayrı, orada bir kadın olarak yönetimde yer almak ayrı bir gurur. Busader İstanbul, Şişli Rotary, Ataşehir Polisi Destekleme Derneği gibi derneklerin yönetim kurullarında yer alarak toplumsal sorunlara karşı bir nebze de olsa duyarlılık göstermeye çalışıyorum. Dekid (Dental Klinik İşletmecileri Derneği), Önce Diş Hekimi dernekleri ile mesleki problemlere farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

4.Yoğun erkek olan bir sektör; futbol sektöründen bahsedelim. Nasıl girmeye karar verdiniz? Her zaman yakınlığınız var mıydı? Bir kadının bu arenada yer alması sizce neleri değiştirdi?

Karar vermek demeyelim de Kulüp Başkanımızın birlikte çalışmak istemesi ile başladı futbol serüvenimiz. Bence hiçbir alan sadece erkek ya da sadece kadınlara ait olmamalı. Her şeyi birlikte yapmalıyız.  Farklı projeler gerçekleştireceğiz bence,  Gaziantep Futbol Kulübü'nü mutlaka takip edin.

5.Sizi rol model alan çok sayıda girişimci kadın var. Onlara tavsiyeleriniz neler?

Ben kadının çalışmak istediğinde ve gönüllü olarak bazı şeylere zaman ayırdığında birçok alanda pozitif ayrımcılık ile çok desteklendiğine inanıyorum. Biz emeğimizi, bitmek bilmeyen umudumuzu, azmimizi ve disiplinli çalışmamızı ortaya koyduktan sonra başaramayacağımız hiç bir alan yok.

6.Kısa zamanda hayata geçirilecek  yeni projeler ve farklı iş fikirleriniz var mı?

Yazılı ve dijital medya gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Şu anda Gaziantep'te çıkan Cemiyet isimli bir dergide yazmaya başladım. Sosyal medya tabanlı bazı iş fikirleri üzerine çalışıyoruz. Kliniğimi büyüttüm daha fazla sayıda hastaya daha geniş bir kadro ile hizmet edeceğiz. Çocuklara yönelik farklı ve yeni ağız ve diş sağlığı ile ilgili programları yürüteceğiz.

7.Hem dünyada pek çok ülkede hem de ülkemizde Korona sebebiyle bir pandemi dönemi yaşandı. Korona öncesi ve sonrası dediğimizde iş hayatınızda neler değişti?

Bizim kliniğimiz covid hastalığının en ağır olduğu dönemde bile çalıştı. Diş Hekimleri bakteri ve virüslere çok uzun zamandır alışık ve onlarla beraber yaşamayı bilir. Biz Covid kadar tehlikeli Hepatit B, Aids gibi virüslerle uğraşıyorduk, tek fark nefes ile olan bulaştan korunmayı bilmiyorduk. Maskelerimiz değişti ama diğer tüm prosedürlerimiz aynı.

8.Sektörünüzün 5 yıl sonrasını nasıl buluyorsunuz?

Ben mezun olduğum yıllarda hayallerimde olan Protez uzmanlığını yaptım. Açılan birçok yeni diş hekimliği fakültesi sonucunda yeni mezun olan Diş hekimliği öğrencileri sayıları gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle mutlaka uzmanlık yapmaları gerekmekte. Muayenehaneler bizim için çok kıymetli ancak kaçınılmaz gerçekler nedeniyle uzun yıllar sonra sayılarının oldukça azalacağını düşünüyorum.

9.Eklemek istedikleriniz var mı?

Çok güzel bir platformda hem kadınlara hem de ekonomiye değer katan kadınların sesi olduğunuz ve yenilerine ilham verdiğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.