TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUİKAD 11. İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından bu yıl 11.si gerçekleştirilen 'İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri' sahiplerini buldu. Yılın en başarılı iş kadını Ahu Serter seçilirken, Bursa'da Yılın En Başarılı İş Kadını Ödülü ise Meltem Turan'a verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
BUİKAD 11. İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri sahiplerini buldu

BUİKAD'ın 11 yıldır geleneksel olarak düzenlediği İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri dağıtıldı. Sheraton Bursa Otel'de gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent protokolü, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri büyük bir ilgi gösterdi. Programın açılış töreninde konuşan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu, 13 yıldır yaşamın her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve güçlendirmek amacıyla yol gösterici olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Dernek olarak hayata geçirdikleri tüm projelerin sürdürülebilir olması için özel bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Oya Eroğlu; "11 yıldır ara vermeden yaptığımız Noktalama Projesi ile Üniversite öğrencisi genç kızların emin adımlarla iş hayatına hazırlanmasını amaçladık. Koçluk eğitimleri almış gönüllü BUİKAD üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesinin 3. ve 4. sınıfında okuyan kız öğrencilerine koçluk yaparak kariyer planlamalarında destek olmuş, bu Proje ile on yılda 400 den fazla kız öğrenciye ulaştık. ILO ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen "Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler; projesinin Bursa paydaşlığını üstlendik. 150 kadın girişimciye mentörlük yaptık. Bunlardan 22'si kendi işini kurdu. Hali hazırda 3 Avrupa Birliği Projesi'ne ortaklık yapıyoruz. Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olarak; BUSİAD ve Yeşim Tekstil ile birlikte Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'nun kurulmasına öncülük ettik" dedi.

AKTAŞ: KADIN YÖNETİCİLERİMİZ DAHA TİTİZ VE BAŞARILI

Ödül alan herkesi tebrik eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "BUİKAD, 2008 yılından itibaren farklı alanlarda Bursa'nın başarılı kadınlarını ödüllendirmeye devam ediyor. Ödül alanların başarı hikayelerini dinledikten sonra ne kadar doğru seçimler yapıldığına bir kez daha şahit oldum. Kadınlar gerçekten birçok alanda fark oluşturan çalışmalara imza atıyorlar. Birlikte çalıştığımız kadın çalışma arkadaşlarımız ve yöneticilerimiz işlerinde daha titiz ve başarılı oluyorlar. Buna bizzat şahit oluyorum. Kadın annedir, kardeştir, yardır. Üç kızdan sonra dünyaya gelmiş biri olarak bunu çok iyi biliyorum. Fedakârlıkları, adanmışlığı ve evlatları konusunda hassasiyeti ancak kadınlar bu kadar iyi gösterebilir. Dünyada kadınlara yönelik kötü muameleler görüyoruz. Bunlar içimizi acıtıyor. Temennimiz herkesin bilinçlenmesidir. Kadınların başarılarını ön plana çıkarmak ve herkese anlatmak gerekiyor. BUİKAD da bu görevi yerine getiriyor. Hepsine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

"İLHAM VEREN KADINLARI VE ONLARA DEĞER VEREN KURUMLARI ÖDÜLLENDİRİYORUZ"

Dernek olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 11 yıldır aralıksız olarak İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri etkinliğini gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu; "2016 yılında ulusala açılan ödül töreninde; teknoloji, bilim, sağlık, sanayi, ekonomi, sanat ve spor gibi iş yaşamının her alamnda hizmet ve eserleriyle önemli katkılarda bulunmuş ve ilham veren kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışan, kadına değer veren kurum ve şirketler ödüllendirilmektedir.

BUİKAD'ın amacı; ödül alan kişi ve kuruluşların başarılarının vurgulanması ve motive edilmesinin yanı sıra, bu alanda farkındalık yaratarak örnek olmalarını sağlamaktır. Ödül verilecek kişi ve kuruluşlar yarattığı toplumsal, ekonomik ve sosyal fayda açısından titizlikle araştırılmakta, ilham veren ve başarıları ile örnek olan kişi ve kurumlar belirlenmektedir. Toplam 8 kategoride verilen ödüller için ödül sahiplerini de bu anlamda yürekten tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

BURSA MİLLETVEKİLİNDEN BUİKAD'A ÖZEL TEŞEKKÜR

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de törende yaptığı konuşmasında 11. BUİKAD Başarı Ödülleri'ni almaya hak kazanan, üreten ve istihdam sağlayan herkesi selamladı. Kadınların başarılarının sadece bir gün hatırlanmaması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Ödünç, BUİKAD'ı gerçekleştirdiği başarılı organizasyondan dolayı tebrik etti.

YILIN EN BAŞARILILARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Yapılan değerlendirmeler sonucunda ulusal kategoride Yılın Başarılı İş Kadını Ahu Serter seçildi. Yılın Fark Yaratan Kadını Ödülü ise Doç. Dr. Duygu Sağ'ın oldu. Yılın Kadını Destekleyen Oluşumu Yanındayız Derneği seçildi. Yerel kategoride Bursa'nın Başarılı İş Kadını Ödülü Meltem Turan'a verildi. Bursa'nın Başarılı Girişimci Kadını Ödülü ise İlkay Yıldırım'ın oldu. Bursa'nın Başarılı Kadın Yöneticisi Nihan Çelik seçilirken, Yılın Kadına Değer Veren Şirketi Ödülü ise Coats firmasına verildi. BUİKAD Özel Ödülü ise sanayi bölgesine açtığı kreş nedeniyle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetimi'nin oldu.

Geceye sponsor olan Beyçelik Gestamp, Bürotime SDF Ofis, Cemi Hazır Giyim, Esentepe Hastanesi, Kapı Dünyası, UEDAŞ, Uludağ Koleji ve YB Yapı'ya teşekkür plaketleri BUİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.