TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA İŞ KADINLARI VE YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ'NİN KOÇLARI KUZULARI İLE BULUŞTU

Noktalama Projesi; Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nin (BUİKAD) kız öğrencilerini iş hayatına hazırlamak için uygulamaya koyduğu bir projedir. Bu yıl 12. kez başlayan proje kapsamında , dernek üyesi 26 işkadını, sorumlulukları altına aldıkları üniversite öğrencisi 29 kız çocuğuna koçluk yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2021 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
BURSA İŞ KADINLARI VE YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ'NİN KOÇLARI KUZULARI İLE BULUŞTU

BUİKAD tarafından bu yıl 12.si düzenlenen ve Türkiye'ye örnek olan Noktalama Projesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi'nde eğitim gören 29 kız öğrencinin katılımı ile bir kez daha başladı. Proje, son iki senede Ericsson Koçu Özlem Baş Bayraktar tarafından verilen 2 günlük yoğunlaştırılmış koçluk eğitimini tamamlayan koçların aldıkları hatırlatma eğitimleri ardından uygulamaya koyuldu. İş kadınlarının ve öğrencilerin de katıldığı kura çekimi ile koçlar ve öğrencileri eşleştirildi.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında eğitimlerine devam eden kız öğrenciler, eşleştikleri iş kadınlarından haftada 1 kez yaklaşık 2 saat süreyle ve toplam 10 seans koçluk desteği alacak.

Kura çekiliş töreni öncesinde kısa bir değerlendirme konuşması yapan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu, projenin 12. Kez hayata geçirilecek olmasına rağmen tüm dernek üyelerinin ilk günkü heyecanı taşıdıklarını vurguladı. Noktalama Projesi'nin ön hazırlıklarının 3 aylık bir süreci kapsadığına işaret eden Başkan Oya Eroğlu; "Bir cümle içerisindeki̇ kelimeler, noktalama işaretleri̇ olmadığında anlamını yitirir. Tıpkı doğru yönlendirilmeyen kişisel yeteneklerimiz gibi̇. Anlamlı başlangıçlar için desteğe hazırız... Projemizi aralıksız olarak 11 yıldır sürdürüyoruz. 11 yılda 450'den fazla kız öğrencimizin hayatına dokunduk. 12. yılımızda da aynı kararlılık ve heyecan ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürece çok önceden ekip olarak başlıyoruz. Gerçek anlamda meşakkatli ve yorucu bir ön hazırlık kısmı oluyor. Emek veren ve tüm organizasyonu yapan güzel bir ekibimiz var. Eğitimlerimizi veren, hazırlıklarımızı yapan ve süreci takip eden herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm BUİKAD üyelerimize ve öğrencilerimize de hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Toplam 29 kız öğrenciye koçluk yapacak olan BUİKAD üyeleri, Mayıs ayında yapılacak kapanış paneli ve sertifika törenine kadar eşleştikleri öğrencilere içeriğini yine öğrencilerin belirleyeceği konularda destek verecek. BUİKAD Akademi Komitesi tarafından yürütülen projede öğrencilere koçluk eğitimlerinin yanı sıra CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri, Hikayen Varsa Kazanırsın, Etkin Okumanın İncelikleri ve Kitap İle Sohbet, İtibar Yönetimi, Zaman Yönetimi, Stres Yönetim, KVKK Hakkında Bilgilendirme, Sunum Tasarımı, Yurtdışında İş ve Eğitim Olanakları, Büyü Dükkanı Kitap Analizi, Mükakat Similasyonu, DISC Davranış Modeli ve İletişim, Paramı Yönetebiliyorum, Borçelik Departman Tanıtımları ve Mobbing Farkındalık konu başlıkları ile 15 farklı eğitim ve destekte verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.