TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Collect For Future çalışmalarını sürdürüyor

Dünya Liderleri önümüzdeki 10 yıl içinde 3 önemli işi başarmak için 17 Küresel Amaç üzerinde uzlaştı. Aşırı yoksulluğu sona erdirmek. Eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele. İklim değişikliğini düzeltme. TED Bursa Koleji 10. Sınıf IB öğrencileri de bu hedeflerden esinlenerek kurdukları " Collect For Future" grubu ile bu 17 ilkeye ve dünya sorunlarına dikkat çekmeye ,farkındalık yaratmaya ve sosyal bilinçli bir küresel hareketin yayılmasına yardımcı olmaya çalışıyorlar.  Yaptıkları projeler ile de Future Foundation tarafından fonlanan  Global Social Leader Yarışmasına katılarak hem okullarını hemde Türkiye'yi temsil  etmek amaçları . Geçen sene yüzlerce proje arasında yarı finale kalarak impact ödülüne layık görüldüler. " Küresel Düşün, Harekete geç ve hemen başla"

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Collect For Future çalışmalarını sürdürüyor

 Geçen sene ; mavi kapak projesi ile; küresel hedeflerden  5 - Cinsiyet eşitliği ve 13- İklim Eylemi  maddelerini hedef alarak mavi kapak ile plastik atığına ve iklim sorunlarına dikkat çekerken ; bu sene 2 proje ile farkındalık yaratmaya devam etmek istiyorlar.

İlk projeleri;  17 hedefden 3 - Sağlık ve Kaliteli Yaşam , 12 -Sorumlu Üretim ve Tüketim, 13- İklim Eylemi , 17- Amaçlar için Ortaklık maddelelerini hedef alarak ; EKER firması ile birlikte " Atık Pil " toplama projesi başlattılar. Her 1kg pil = 10 adet Kefir " sloganı ile toplanan pillere karşılık kefirler  Hemofili hastası çocukların süt/yoğurt ihtiyacı olarak karşılanacak.

 2. projelerinde ise;  17 Hedefden 4- Nitelikli Eğitim,  10- Eşitsizliklerin Azaltılması  17- Amaçlar için Ortaklık maddeleri ile; BKM Kitap ile birlikte Köy Okulalrına kitap toplama projesi başlatıyorlar.  BKM kitap şubelerine getirilen okunmuş her çocuk kitabına karşılık 1 adet de BKM ekleyerek toplanan tüm kitaplar Köy Okullarındaki çocuklara gönderilecek.

 Bu konuda duyarlı herkesi bu projeleri desteklemeye davet ediyorlar 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.