TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danimarka, israfla mücadelede Türkiye'ye destek olmak istiyor

Ülkesinin gıda atıklarının azaltılması konusunda bir rol modele dönüştüğünü belirten Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, , "Danimarka'nın gıda sürdürülebilirliği deneyiminden faydalanarak Türkiye ile bu alanda da iş birliğimizi ilerletebilmeyi umuyorum." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Danimarka, israfla mücadelede Türkiye'ye destek olmak istiyor

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği "Nordic Talks" webinar (online seminer) serisinin ikincisine ev sahipliği yaptı. "Great Taste Zero Waste: Nordic Inspiration for a Mindful Cuisine" (Harika Lezzet Sıfır Atık: Bilinçli Bir Mutfak için İskandinav İlhamı) başlıklı webinarda Danimarka'nın gıda sektöründe bir marka haline gelirken karbon ayak izini nasıl azalttığı ele alındı.

Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Food Nation Denmark Üst Yönetisi (CEO) Lise Walbom, Chr. Hansen Türkiye Genel Müdürü Ayça Akat ve Novozymes Türkiye Genel Müdürü Umut Köroğlu'nun konuşmacı olarak katıldıkları etkinliğin moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Yenal üstlendi.

Açıklamaya göre, sürdürülebilir gıda üretimi ve ithalatında dünyaya öncülük eden ülkeler arasında yer alan Danimarka özellikle Kovid-19 sürecinde gıda güvenliği sağlama açısından diğer ülkeler için örnek teşkil ediyor. Söz konusu webinarda Danimarka'nın tarımdan gastronomiye Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında israfın önüne geçmek için uyguladığı politikalar ve yöntemler tüm yönleriyle tartışıldı. Ayrıca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreciyle birlikte tekrar alevlenen gıda israfı tartışmaları kapsamında, kaynakların sürdürülebilir ve daha verimli kullanılması masaya yatırıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.