TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlı kadın girişimciler dijital toplantıda bir araya geldi

İş dünyasında kadınların gerekli bilgilere ve iş pazarlarına ulaşmaları için etkin bir iletişim ağı içerisinde yer alarak kapasitelerini geliştirmeleri hedefiyle yola çıkan, İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı'nın (Women Business Network W-BUN) istişare toplantılarının sonuncusu, 18 Mayıs'ta Diyarbakırlı kadın girişimcilerin aktif  katılımlarıyla dijital ortamda gerçekleşti. Dijital iştiare toplantılarının üçüncüsü olan Diyarbakır buluşmasında kadın girişimciler kamu ihalelerinde yaşadıkları tecrübe ve önerilerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Diyarbakırlı kadın girişimciler dijital toplantıda bir araya geldi

Kadınlar kamu ihalelerinde aktif olmalı

KAGİDER koordinatörlüğünde, KAİSDER ve BUİKAD paydaşlığında yürütülen proje faaliyetleri kapsamında 8 ilde gerçekleştirilmesi planlanan iştiare toplantısının sonuncusu Diyarbakır İş Kadınları Derneği DİKAD Başkanı Reyhan Aktar beraberinde, Diyarbakır'da yaşayan kadın girişimcilerden oluşan yoğun bir katılım ile dijital platform üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda; girişimci kadınların kamu alımlarındaki deneyimleri, yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri ele alındı. Bilgilendirmelerle birlikte pandemi süreciden yapılan değişiklikler ve elektronik ortamda yapılan ihalelerden de bahsedildi. Toplantıda kadınların kamu ihalelerinde  yeteri kadar var olmadığı, kadın girişimcilerin kamu ilişkilerinde yeteri kadar aktif olmadığı bu konuda biraz daha motivasyona ihtiyaçları olduğu kaydedildi. Kamu alımları ile ilgili güncel mevzuat bilgilendirmesi uzman hukuk danışmanı tarafından aktarıldı. 

Kadın girişimciler online platform sayesinde büyüyecek 

Kadın girişimcilerin katma değerli üretim ve iş pazarlarına ulaşmaları, etkin bir iletişim ağı içerisinde olmaları görüşüyle yola çıkan proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki kadın girişimcileri www.ticaretinkadinlari.com sitesinde bir araya getiriyor. Web platformu, kadınların kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın almak için düzenlediği ihaleler alanında başarılı olabilmeleri, gerekli bilgilere ve pazarlara ulaşabilmeleri için güçlü bir araç niteliğinde olacak. Kurulan portal ile girişimci kadınlar tek bir çatı altında birbirlerini destekleme, ortak iş yapma ve girişimci kadınlar ile iş yapmak isteyen kurumlar bir araya gelecek. Diğer taraftan gerek kamu gerekse özel sektör alacağı ürün veya hizmeti sağlayacak kadın girişimcilerin bilgilerini platform üstünden ulaşabilecek.

Projede kamu ihaleleri için  yasa önerisi çalışması hazırlanıyor 

Katılımcı sivil toplum kuruluşlarının ve kadınların hizmet ve danışmanlık almalarını, Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı'nın küresel hedefine katkıda bulunmayı, politika süreçlerine daha aktif, katılım yoluyla sivil toplumun gelişimini hedefleyen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi kapsamında küçük ve orta ölçekli bir çok kadın girişimcilerin kamu ihalelerinde yer alması için yasa önerisi çalışmaları yürütülmekte.Proje ile kamu sektörüyle müzakere edilecek bir yasa için teklif sunulması, katılımcı STK'ların ve kadınların ulusal ve uluslararası ölçekte kapasitelerini geliştirmelerinde destek olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.