Kadınlar kamu ihalelerinde aktif olmalı
KAGİDER koordinatörlüğünde, KAİSDER ve BUİKAD paydaşlığında yürütülen proje faaliyetleri kapsamında 8 ilde gerçekleştirilmesi planlanan iştiare toplantısının sonuncusu Diyarbakır İş Kadınları Derneği DİKAD Başkanı Reyhan Aktar beraberinde, Diyarbakır'da yaşayan kadın girişimcilerden oluşan yoğun bir katılım ile dijital platform üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda; girişimci kadınların kamu alımlarındaki deneyimleri, yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri ele alındı. Bilgilendirmelerle birlikte pandemi süreciden yapılan değişiklikler ve elektronik ortamda yapılan ihalelerden de bahsedildi. Toplantıda kadınların kamu ihalelerinde yeteri kadar var olmadığı, kadın girişimcilerin kamu ilişkilerinde yeteri kadar aktif olmadığı bu konuda biraz daha motivasyona ihtiyaçları olduğu kaydedildi. Kamu alımları ile ilgili güncel mevzuat bilgilendirmesi uzman hukuk danışmanı tarafından aktarıldı.
Kadın girişimciler online platform sayesinde büyüyecek
Kadın girişimcilerin katma değerli üretim ve iş pazarlarına ulaşmaları, etkin bir iletişim ağı içerisinde olmaları görüşüyle yola çıkan proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki kadın girişimcileri www.ticaretinkadinlari.com sitesinde bir araya getiriyor. Web platformu, kadınların kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın almak için düzenlediği ihaleler alanında başarılı olabilmeleri, gerekli bilgilere ve pazarlara ulaşabilmeleri için güçlü bir araç niteliğinde olacak. Kurulan portal ile girişimci kadınlar tek bir çatı altında birbirlerini destekleme, ortak iş yapma ve girişimci kadınlar ile iş yapmak isteyen kurumlar bir araya gelecek. Diğer taraftan gerek kamu gerekse özel sektör alacağı ürün veya hizmeti sağlayacak kadın girişimcilerin bilgilerini platform üstünden ulaşabilecek.
Projede kamu ihaleleri için yasa önerisi çalışması hazırlanıyor
Katılımcı sivil toplum kuruluşlarının ve kadınların hizmet ve danışmanlık almalarını, Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı'nın küresel hedefine katkıda bulunmayı, politika süreçlerine daha aktif, katılım yoluyla sivil toplumun gelişimini hedefleyen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi kapsamında küçük ve orta ölçekli bir çok kadın girişimcilerin kamu ihalelerinde yer alması için yasa önerisi çalışmaları yürütülmekte.Proje ile kamu sektörüyle müzakere edilecek bir yasa için teklif sunulması, katılımcı STK'ların ve kadınların ulusal ve uluslararası ölçekte kapasitelerini geliştirmelerinde destek olacak.
En Çok Okunan Haberler
Kadın ve Ekonomi platformumuzun bu hafta röportaj ko...
Genç Cumhuriyetin Dış PolitikasıTürk Kurtuluş Savaşı ve Lozan Barışı, Mustafa Kemal ...
İşsizlik rakamları açıklandıTürkiye İstatistik Kurumu, Şubat ayına ilişkin işsiz...
Türkiye'de bir ilk! Kripto paraya haciz geldi!Türkiye'de ilk defa kripto paraya İstanbul 14. İcra...
Yiyecek ve içecek sektöründe çalışanlara pri...Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrü...
Vakko, Yargıcı'yı satın alıyorModa ve yaşam tarzı markaları içinde yer alan Y...
Kent, bayramda 6 bin 500 kişiye istihdam sağ...Mondelez International Türkiye'nin markası Kent Rama...
TÜGİAD GENEL BAŞKANI ÇEVİKEL: ÜRETİM VE İHRA...Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Baş...
Türkiye yılın ilk çeyrek rakamları açıklandı.Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde 708 milyon 522 bin ...
TÜGİAD' dan ses getirecek sıfır atık sempozyumuTürkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Baş...
THY'den seyahat açıklamasıKovid-19 tedbirleri nedeniyle alınan yeni kısıtlama ...
Verimlilik haftasında enerji verimliliği iç...5 milyon kişiye hizmet veren Limak Enerji, Enerji Ve...
"KADIN SAĞLIĞI VE YAŞADIKLARI ZORLUKLAR" TAR...İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) tarafından...
İkinci el otoda bahar havasıMart ayında online pazarda en fazla dizel otomobille...
Dogecoin'in toplam piyasa değeri 20'ye katla...Kripto paraların içinde şaka amaçlı geliştirilen Do...