TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar için flaş tahmin

ABD'li Citibank , salgına karşı üretilen aşıların dağıtılmaya başlamasının ardından, Fed'in gevşek para politikası nedeniyle 2021 yılında doların yüzde 20 değer kaybedebileceğini konusunda önemli bir tahminde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Dolar için flaş tahmin

Citibank, corona virüsü salgınına karşı geliştirilen aşıların yaygın dağıtımı ve devam etmekte olan gevşek para politikası nedeniyle ABD dolarının gelecek yıl yüzde 20 kadar değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

ABD'li banka dün yayınladığı araştırma raporunda, "Uygun ve yaygın olarak dağıtılacak aşılar piyasaya çıktığında, bunun dolardaki aşağı yönlü yapısal trendde bir sonraki satış pozisyonlarına geçilmesine yol açacağına inanıyoruz" denildi.

Raporda, "Böyle bakıldığında, dolardaki değer kaybının önden yüklemeli gerçekleşme olasılığı ve doların 2021'de yüzde 20 kadar düşme potansiyeli bulunuyor" denildi.

ABD'li ilaç şirketi Moderna Inc dün ileri aşama deneysel aşısının Covid-19'u önlemede yüzde 94.5 etkili olduğunu açıklamıştı.

Citi'nin doların değer kaybedeceği yönündeki görüşü enflasyon beklentileri artsa bile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını düşük tutmaya devam edeceği tahminine de dayanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.