TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

El Sanatları Şenliği üreten kadınları buluşturdu

Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle düzenlediği "El Sanatları Şenliği" Bursa'nın dört bir yanından üreten kadınları buluşturdu. İki gün süren şenlikte, kadınlar el emeği ürünlerini satışa sundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
El Sanatları Şenliği üreten kadınları buluşturdu

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamın içinde aktif rol almasına büyük katkı sunan Nilüfer Belediyesi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Nilüfer Belediyesi,  Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliğiyle,  kadınların, ürettiklerini pazarlaması ve dayanışma içinde olması  amacıyla "Nilüfer El Sanatları Şenliği" düzenledi. Bursa ve çevre illerden kadın dernekleri,  kadın kooperatifleri ve üreten  binlerce kadının yüzlerce stant açtığı şenlikte, takılardan örgülere, çinilerden makrome işlerine kadar el emeği göz nuru binlerce ürün, Bursalılarla buluştu. İhsaniye Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen ve iki gün süren şenliğin açılışına, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Kooperatiflerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun ile çok sayıda Bursalı katıldı.
Büyük ilgi gören şenliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, üretmenin, hayata anlam ve değer katan bir eylem olduğunu vurguladı. Her zaman kadınları, üretime teşvik eden bir tutum içinde olduklarına dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, "Kadınları dernek ya da kooperatif çatısı altında örgütlenip, ürettiklerini ekonomik değere dönüştürmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Kadınların bu alanda ne kadar yaratıcı olduklarını da buradaki stantlarda görebiliyoruz. Kadınların hayatın her alanında varlık göstermesini, hayatın her alanında güçlü olmasını ve üretmelerini istiyoruz. Çünkü ancak o zaman dünya daha güzel bir yer olacak, bunu biliyoruz. Stantlar o kadar zengin ki, hayran olmamak mümkün değil. Takılar, el yapımı oyuncaklar, örgü, keçe, makrome, çini ve hatta el dokuması halılar gibi çeşitli el sanatlarını, en güzel örnekleriyle burada toplumla buluşturuyoruz. Kadınlar üretiyor, dünya değişiyor" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, gelen talepler doğrultusunda "Nilüfer El Sanatları Şenliği"nin, kentin çeşitli noktalarda ve periyodik olarak yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

"Türkiye'de kadın kooperatiflerine ihtiyaç var"

Bir ülkenin gelişmesinin, kadının özgür olmasıyla başladığına dikkat çeken CHP Kooperatiflerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse de, bu özgürleşmenin yolunun da, kadın kooperatiflerinin üretmesinden geçtiğini ifade etti. Türkiye'de kadın kooperatiflerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Köse, "Bu hem Türkiye ekonomisine hem de kadınların kendi ekonomik gücünde bağımsızlığına, özgürleşmesine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Nilüfer Belediyesi'ne böylesine kıymetli bir buluşmayı organize ettiği için teşekkür ediyorum. Bu alanda, böyle bir kalabalığın olduğu çalışmayı ilk kez görüyorum" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun da, Kız Kardeşlik Projesi'nin ilk adımı olan üretici kadınlarla dayanışma ayağını birlikte başlatmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Buluşmanın, örgütlenme ve dayanışma ekonomisi kurma bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Altun, "Kadın dernekleri ve kooperatiflerin ekonomi içinde aktif rol almasını desteklemeyi ve sürdürülebilir kadın girişimciliğine katkıda bulunmayı, öncelikli hedefleri arasında yer aldık" dedi. Altun, en büyük arzularından birinin de bu etkinliğin periyodik olarak gerçekleştirilmesi ve el sanatları pazarına dönüştürülmesi olduğunu ifade etti.

Kadınların, el sanatlarıyla gösterdikleri yaratıcılıkları, imkan olması halinde teknolojide, dijital dünyada çok daha iyisini gerçekleştirebileceklerine inandığını belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, "Biz, ilerlemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bu tür buluşmaların Bursa'nın noktasında olması gerektiğine dikkat çeken geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, "Kadın üreticilerin ürettiklerini pazarlayacakları alanların, kent genelinde mutlaka yer almasını sağlamamız gerekiyor. Bu, kent yöneticilerinin birinci vazifelerinden biridir. Kadını evde tutan değil, üretimde tutan, sosyal kültürel hayatın içinde tutan toplumlar ilerler. Gelecek süreçte, kadınların ürettikleri bu değerleri, Bursa'nın birçok noktasında insanlarımızla buluşturmayı ve ailelerine katkı sağlamasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nilüfer Halk Dansları Topluluğu dans gösterileriyle, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası da hareketli müzikleriyle alanı dolduranları coşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Kooperatiflerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse ile birlikte stantları gezerek, ürünleri inceledi, hayırlı işler dileklerinde bulundu.

Tuzlu batik, çocuklara boyama ve ipek kumaşa ebru atölyelerinin de düzenlendiği şenlikte Barış Kadın Bandosu da performans sergiledi. "Nilüfer El Sanatları Şenliği"nin ikinci gününde de one stroke, çini boyama, ipek kozadan küpe yapım atölyeleri gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.