TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Finansal Okuryazarlık'ta 150 bin kadına ulaşıldı"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi seminerlerinde 9 ayda yaklaşık 150 bin kadına ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2021 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2021 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
"Finansal Okuryazarlık'ta 150 bin kadına ulaşıldı"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı İcraat Programları ile Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planında yer alan hedefler kapsamında başlattıkları "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" seminerlerini bu yıl da sürdürüyor. "Ocak ayından bu yana 15 büyükşehirde yaklaşık 150 bin kişiye ulaştık"larını kaydeden Bakan Yanık,  kadınların çalışma hayatına aktif katılımlarını sağlamak için başlattıkları seminerleri önemsediklerini söyledi.

"Kadınların ekonomik kalkınmaya katılımları konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak sosyo-ekonomik konumlarını güçlendirmelerini sağlamak ve aile bütçesini iyi organize edebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Bakan Yanık, "Seminerlerde kadınlarımızın para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkındalıklarının artırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca seminerlerde ekonomik açıdan güçlenmelerine yönelik destek ve teşviklere ilişkin bilgi de veriyoruz" dedi.
 
Bakan Yanık, yılsonuna kadar 5 ilde 25 bin kişiye daha ulaşmayı hedefledikleri seminerlerin Türkiye'nin 81 ilinde devam edeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.