TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Girişimci kadınlara destek paketi

Halkbank, kadın girişimcilere verdiği desteği, kadın kooperatiflerine yönelik yeni ürünüyle pekiştirdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Girişimci kadınlara destek paketi

Türkiye'de ilk kez tamamen bu konuya yönelik oluşturulan 'Kadın Kooperatifleri Destek Paketi', kooperatiflerin finansman ihtiyaçlarına cevap vermeye ve bu sayede kooperatif üyesi kadınların gelişimine destek olunması hedefleniyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yeni destek paketini Gaziantep'te düzenlenen Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı'nda duyurdu.

Arslan, şunları söyledi: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hayata geçirdiğimiz ve geniş ilgi gören avantajlı Kadın Girişimci Kredi Paketi'mizden sonra, bu kez kadın kooperatiflerine yönelmeye karar verdik. Biliyoruz ki, girişimci olmak için ilk adımı atmak hiçbir zaman kolay değildir. Bu açıdan kadın kooperatifleri oldukça elverişli bir ortam sağlamaktadır.

Üretkenliği arttırmak için teşekkül ettirilen kadın kooperatiflerinin yaşadığı finansal sıkıntılar, büyümenin önünde engel teşkil edebilmektedir. Oluşturduğumuz Kadın Kooperatifleri Destek Paketi ile kooperatif çatısı altında faaliyet gösteren girişimci kadınlarımızın önündeki finansal engelleri aşmalarını hedeflemekteyiz. Paket çerçevesinde; makina, ekipman ve ticari araç alımı ile istihdam destek ve işletme sermayesi finansmanına yönelik azami 6 ay anapara ödemesiz dönemli olmak üzere toplam 60 aya varan vadelerde, 500 bin TL'ye kadar destek sunacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.