TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GİRİŞİMCİLERİN İŞ FİKİRLERİ BEBKA İLE HAYATA GEÇİYOR

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), yenilikçi girişimcilerin, iş fikirlerini ticarileştirmeleri ve firmalarını kurmaları adına yürüttüğü programlara bir yenisini daha ekledi. Genel Sekreter M. Zeki Durak, mart ayında başlayan Eskişehir ile Bilecik'i kapsayan SeedUP İnovatif Girişimcilik Programının ardından Bursa programı için de başvuruların alınmaya başlandığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
GİRİŞİMCİLERİN İŞ FİKİRLERİ  BEBKA İLE HAYATA GEÇİYOR

Bursa'da girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için girişimcilere destek olmak amacıyla tasarlanan Bursa 2021 SeedUP İnovatif Girişimcilik Programına başvurular başladı. BEBKA ev sahipliğindeki program, Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BURSATTO) iş birliği ile yürütülecek.

FİKİRDEN ÜRÜNE, ÜRÜNDEN YATIRIMA

Programın Bursa'da ikamet eden ya da eğitim gören, inovatif iş fikirleri olan girişimciler için oluşturulduğunu belirten Genel Sekreter Durak, "Girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirerek ticarileştirmeleri ya da firmalarını kurmaları için eğitim ve mentorluklar ile desteklenerek takip edilecekleri uzun dönemli bir program oluşturduk. Bölgede inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesi noktasında firma kurmak için gerekli desteğin sağlanması ile inovatif girişim sayısının artmasını amaçlıyoruz. Fikir aşamasında programımıza dahil ettiğimiz girişimcilerin fikirlerini ürüne dönüştürüp ticarileştirmelerini ve sonrasında da yatırım alarak hem büyümelerini hem de sürdürülebilirliklerinin sağlanmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

4 FİRMADAN 1 MİLYON TL'LİK SATIŞ

Programın ilk aşamasında başarılı olan 15 girişimcinin, programın devamında alacakları eğitimlerin yanında yatay ve dikey mentorluk desteğinden faydalanacaklarını belirten Durak, "Deneyimlerini aktaracak olan mentorlar, ilişki ağlarını açarak girişimcinin sürdürülebilirlik-kabiliyet bağlamında kendini geliştirmesi için yol gösterecek. Girişimcilerin, programın sonundaki yatırımcı- girişimci buluşması ile yatırımcılar karşında iş fikirlerini ve firmalarını sunmaları için ortam yaratarak yatırım almalarına katkı sağlanacak. 2020 yılında Bursa Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğinde tamamlanan ilk SeedUP programında 4 firmanın kuruluşu gerçekleşti, programa katılan girişimciler bugüne kadar 1 Milyon TL'nin üzerinde satış gerçekleştirirken bir firma da ihracata başladı. Kurulan firmalar artık istihdama katkı da sağlıyorlar. Bu girişimciler, aynı zamanda çeşitli ulusal program ve yarışmalardan destek ve ödüller aldı. Bursa'daki girişimciler için BEBKA tarafından düzenlenecek olan Bursa 2021 SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ilk programda yakalanan başarı hikayelerinin sayısını daha da artıracak" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU İÇİN DETAYLAR

http://www.bebka.org.tr/seedup adresinden alınacak başvurular için son tarih, 23 Nisan 2021 olarak açıklandı. Bursa'da ikamet eden veya öğrenim gören, firma kurma potansiyeli olan veya firmasını programın ilanından en geç 6 ay önce kurmuş olan, firma kurma ve varlıklarını sürdürebilme konusunda mentorluk desteğine ihtiyacı olan; yenilikçi, alışılagelmişin dışında iş fikirleri olan; gerçek bir soruna anlamlı ve yenilikçi bir çözüm önerisi geliştiren girişimciler ve girişimci adayları başvuru yapabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.