TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gramajlara standart getirilmeli

Vatandaşın temel gıda ürünü olan ve toplu halde alınan paketli ürünlere gramaj standardı getirilmesi gerektiğini ifade eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Normalde 500 gram, 1 kilogram veya 5 kilogram olarak satılan ürünler, küsuratlı gramajlarda satıldığında tüketicinin kafası karışıyor ve farklı markalardaki aynı ürünü kıyas yapma imkânı ortadan kalkıyor" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Gramajlara standart getirilmeli

Market raflarında, bakkalarda ve büfelerde satılan gıda ürünlerinin büyük çoğunluğu paketli olarak vatandaşa sunuluyor. Gıdaların dış etkenlerden korunması, uzun ömürlü olması için paketli olması büyük önem taşıyor. Ancak paketlemede yapılan 'küçük oyunlar' büyük farkların ortaya çıkmasına neden oluyor. Örneğin farklı marka peynirler paketlemeyi benzer şekilde yapıyor. Ancak biri 900 gram peynir koyuyor, diğer ise 1000 gramlık peynir satıyor. Vatandaş eğer dikkatli bakmazsa farkı anlayamıyor. Ya da başka ürünlerde üreticiler sattıkları ürünlere zam yapmamak için ürünün gramajını düşürüyor. Böylece ürün de 'gizlice' zamlanmış oluyor.

FIRSATÇILIK OLMAMALI

İşte bu durumun yaşanmaması ve vatandaşın kafasının karışmaması için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir çağrıda bulundu. Paketli ürünlerde 'daha ucuz' algısı oluşturmak için yapılan gramaj oyunlarına dikkat edilmesi gerektiğini dikkat çeken Palandöken, serbest piyasa koşullarının fırsatçılığa çevrilmemesi gerektiğini vurguladı. Palandöken, "Birçok paketli üründe sırf daha ucuz algısı oluşturmak için gramaj oyunlarına başvuruluyor. Normalde 500 gram, 1 kilogram veya 5 kilogram olarak satılan ürünler, küsuratlı gramajlarda satıldığında tüketicinin kafası karışıyor ve farklı markalardaki aynı ürünü kıyas yapma imkânı ortadan kalkıyor. Kimse serbest piyasa koşullarını fırsata çevirmemeli. Vatandaşın temel gıda ürünü olan ve toplu halde alınan paketli ürünlere gramaj standardı getirilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.