TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Güçlenerek yola devam edeceğiz'

Türkiye'nin ticari performansıyla koronavirüs salgını karşısında büyük bir direnç gösterdiğini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, geçen ay gerçekleştirilen 17.3 milyar dolarlık ihracatın sadece 2020'nin değil, bu zamana kadar kaydedilen en yüksek aylık ihracat rakamı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
'Güçlenerek yola devam edeceğiz'

Pekcan, "Pandemi sonrasında oluşacak yeni düzende de küresel ekonomi ve ticaretteki rolünü daha da güçlendirmiş bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. OECD verilerine göre de Türkiye, OECD ülkeleri arasında Çin ve Güney Kore'den sonra 2020'de pandemiden en az etkilenecek ülkeler arasında gösterilmektedir" diye konuştu. Bakan Pekcan, video konferans yöntemiyle katıldığı SAHA EXPO Sanal Fuarı'nın açılışındaki konuşmasında, savunma sanayisi sektörünün, güvenlik güçlerinin sahadaki ve ülkenin başarılarına teknolojik gelişmişliğiyle güçlü bir katkı sağladığını söyledi.

40 ÜLKEDE SANAL FUAR

Pekcan, dünyanın ilk üç boyutlu sanal savunma sanayi fuarı olan SAHA EXPO'nun yerli yazılımla gerçekleştirilmesinin başlı başına bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, sanal tarım makinaları fuarının da yine yerli yazılımla ve Bakanlık desteğiyle organize edildiğini hatırlattı. Sanal ticaret heyetlerine ilişkin bilgileri de paylaşan Pekcan, "Mayıs ayından bu yana, 40 farklı ülkeyle katılan 546 firmamızı, 1548 yabancı firma ile buluşturduk ve 5 bin 200'ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdik" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.