TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydi çocuklar tiyatroya

COVID 19 salgını sürecinde kurulan, iki yıldır çalışmalarını sürdüren ÇEKSANAT Tiyatro, 2022 yılına Yasin Yürekli'nin William Shakespeare'in Fırtına eserinden uyarlayıp yönettiği çocuk oyunuyla giriyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2022 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2022 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Haydi çocuklar tiyatroya

ÇEKSANAT Tiyatro Sanat Yönetmeni İzzet Boğa, yaptığı açıklamada, William Shakespeare'in aynı adlı oyunundan 7 yaş ve üzeri için Yasin Yürekli tarafından uyarlanıp sahneye taşınan Fırtına oyununun, 22 Ocak Cumartesi günü saat:14.00'te Görükle Kültür Merkezi'nde (GKM) prömiyer yapacağını söyledi.

Boğa'nın verdiği bilgiye göre, tek perdelik oyunun müzikleri Nedim Yıldız'a, koreografisi Mert Aksu'ya, dekor ve kostüm tasarımı Sinan Sungur'a ait. Oyunda, ÇEKSANAT Tiyatro oyuncuları, İlkay Zengin, Cantuğ Yavuz, Kağan Şenbaş, İrem Azar, Yaren Şensoy, Müge Açıkdüşünenler rol alıyor.    

Boğa, ÇEKSANAT Tiyatro'nun, sömestr tatili boyunca her gün saat 14.00'te perde açacağını, Fırtına'nın yanı sıra, 4-7 yaş için hazırlanan "Hendek" ve "Dev Kurbağa" oyunlarının da sahnelenmeye devam edeceğini, 8 yaş üzeri için geçen yıl sahnelenen "Don Quijote"nin de şubat ayından itibaren yeniden izleyici ile buluşacağını kaydetti.

Fırtına oyununun, ulusal ve uluslararası festivallerin yanı sıra, başta İstanbul, Ankara olmak üzere çeşitli illerde, özellikle Bursa kırsalındaki köylerde sahneleneceğini vurgulayan Boğa, tiyatroseverlerin takvim ve program için ÇEKSANAT Tiyatro sayfalarını takip etmelerini önerdi.

Sömestr tatilinde Görükle Kültür Merkezi sahnesinde 22, 23, 26, 28, 29, 30 Ocak'ta (Fırtına), 1, 2 Şubat'ta (Dev Kurbağa), 3, 4 Şubat'ta (Hendek), 5, 6 Şubat'ta ise (Fırtına) oyunları sahnelenecek. Oyunların başlama saati 14.00.

Biletler, Görükle Kültür Merkezi (GKM) gişesinden ya da https://biletinial.com/ sitesinden temin edilebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.