TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat rakamları açıklandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İhracat rakamlarını açıkladı. Türkiye'nin eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,8, ağustosa göre yüzde 28,5 artarak 16 milyar 13 milyon dolar oldu. Böylece bugüne kadarki en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İhracat rakamları açıklandı

Bakan Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Geçen ay 16 milyar 13 milyon dolara ulaşan ihracat, tüm zamanların en iyi eylül ayı rakamı oldu.

Bakan Pekcan "Eylül ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,8, ağustosa göre yüzde 28,5 artışla 16 milyar 13 milyon dolar oldu. Eylül ayında sadece eylül ayı ve 2020 için bir başarıya imza atmadık, bugüne kadarki en yüksek eylül ayı ihracat rakamını yakaladık."  dedi

"TOPARLANMA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

İhracat rakamları, pandemi etkisinden toparlanmanın ve normalleşme sürecinin başarılı bir şekilde devam ettiğini teyit ediyor. Ekonomimizin V-tipi toparlanması, üçüncü çeyrek büyümesi açısından olumlu işaretler sunmaktadır. Altın hariç ihracatın ithalatı karşılama oranında eylül ayında yüzde 90,9 seviyesine ulaşmış bulunmaktayız"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.