TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat üssü Bursa ABD pazarını hedefliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlediği 'ABD Pazarı ve Ticaret İmkanları' webinarında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, "Son 10 yıl içinde ABD ile ticaret hacmimiz 1,5 kattan fazla arttı, ama belirlenen hedefin hala çok gerisindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2020 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2020 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İhracat üssü Bursa ABD pazarını hedefliyor

BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında uluslararası pazarları hedefleyen üyelerine yeni ticaret yolları için rehberlik etmeye devam ediyor. Dijital platformda gerçekleştirilen toplantı serisinin 23'üncü durağı ABD oldu. BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ile Meclis Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda BTSO Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayizit'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin ABD'deki ticaret müşavirleri, ticaret ataşeleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Cüneyt Şener, Bursa'nın BTSO liderliğinde TEKNOSAB, Model Fabrika, GUHEM, BUTEKOM gibi dev projelerin yanı sıra Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan yerli otomobil üretimine hazırlandığını belirterek, "Sanayimizdeki güçlü dönüşüm hamlesinin oluşturduğu katma değerli üretim ile ihracat hedeflerimizi de yeni bir eşiğe taşıyacağımıza inanıyoruz. 2019 yılında Birleşmiş Milletlere üye 194 ülkenin 188'ine ihracat yapmayı başaran Bursa, dünyanın en büyük pazarlarındaki etkisini de artıracaktır." diye konuştu.

ABD'nin küresel ölçekte en büyük ithalatçılar arasında yer aldığına dikkat çeken Şener, Türkiye'nin özellikle savunma sanayinde ABD ile önemli bir ticari partner olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin son 10 yıl içinde 1,5 kattan fazla arttığını ve 2019 yılı sonu itibariyle 19,2 milyar dolarlık rakama ulaşıldığını dile getiren Cüneyt Şener, şunları kaydetti: "Bursa iş dünyası olarak ABD'ye ihracatımız 531 milyon dolar. Bu ülkeden ithalatımız ise 193 milyon dolar seviyesinde. ABD ile Bursa arasındaki ticareti artırmak amacıyla 2014 yılından bu yana gerek büyükelçilik, başkonsolosluk ve ticaret ataşeliği ziyaretlerimiz gerekse de yurt dışı iş gezilerimizle birçok önemli etkinlik gerçekleştirdik. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.