TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnternette kaçak telefon uyarısı

Türkiye'de kaçak ve sahte alkol, yakıt ve cep telefonları ürünlerinin yasa dışı hareketlerini ele alan ve 2 yıl süren araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, her kaçak 10 telefondan 8'inin satışının internet üzerinden yapıldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İnternette kaçak telefon uyarısı

ahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan, Türkiye'de kaçak ve sahte alkol, yakıt ve cep telefonları ürünlerinin yasadışı hareketlerini ele alan araştırmanın sonuçları açıklandı.

PMI Impact tarafından fonlanan ve 1 Mart 2019 tarihinde başlanan araştırmanın detayları ise, Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Derneği ve Gümrük Muhafazalar Genel Müdürlüğü yetkililerin de katıldığı online toplantıda ele alındı. 22 ilde 4 bin 924 anket sonucu ve 228 derinlemesine görüşmeyle elde edilen veriler, Türkiye'de kaçakçılık ve vatandaşların kaçak ürün kullanım düzeylerini ortaya koydu.

ALIŞVERİŞ SİTELERİ VE SOSYAL MECRALARA DİKKAT!

Toplantıya katılan Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Derneği yetkilileri, internet ortamında artan yasadışı ticarete dikkat çekerek, uluslararası iş birliğine vurgu yaptı. Piyasada yer alan her kaçak 10 telefondan 8'inin internet sitesinde satıldığını söyleyen Müfettişlik, bu konuda en büyük sorunun alışveriş siteleri ve sosyal mecralar olduğunu belirtti.

Türkiye'de satışı olmayan bazı ürünlerin internet üzerinden kaçak yollarla ülkeye getirilmesinin ciddi bir sorun olduğu ve Türkiye'de kaçak sigara oranlarının düşünülenin aksine Avrupa'da daha fazla olduğu belirtildi. Almanya'da her 5 sigaradan birinin kaçak olduğu, İngiltere'de ise bu oranın daha yüksek olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.