TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpek Yalçın Thierry Diniz'in İlk Kadın Genel Müdürü Oldu

Hedefi kadın istihdamını arttırmak

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İpek Yalçın Thierry Diniz'in İlk Kadın Genel Müdürü Oldu

Diniz Holding- Adient iştiraki olan ve otomotiv yan sanayi olarak kumaş üreten Thierry Diniz ve Diniz Holding'in ilk kadın genel müdürü olarak eylül ayında göreve başlayan İpek Yalçın, 2015-2019 yılları arasında yürüttüğü Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanlığı yapmış olmanın verdiği vizyonla istihdamda kadına daha çok yer vermenin çalışmalarını yapıyor. Hedef, mavi yakada kadın istihdam oranını yüzde 50'ye çıkarmak.

İpek Yalçın, üst düzey yönetici ve beyaz yakada ulaştıkları yüzde 50 kadın istihdam oranını mavi yakada da yakalamak istediklerini söyledi. Bu oranı erkek istihdam sayısını azaltarak değil, yeni işe alımlarla gerçekleştireceklerini ifade eden İpek Yalçın, "İlk olarak kendi çalışanlarımızın ailelerine bu opsiyonu sunarak başladık. İş ortamında dengeyi sağlayarak hem verimlilik hem de kapasiteyi arttırmayı hedefledik. Kadınların detaycı, titiz, el becerisi konusundaki özeliklerinden yararlanıyoruz. Üretimin her alanında kadın çalışan istihdam edilmesi mümkün" dedi. Öte yandan, sosyal sorumluluk projelerine ayrıca önem verildiğini aktaran İpek Yalçın, Thierry Diniz'in, BUİKAD olarak kurdukları Kadını Güçlendirme Platformu'nun ilk üye şirketlerinden olduğunu söyledi. Bu konuda şirket olarak tüm desteği verdiklerini belirten Yalçın, sadece kadın konusunda değil; eğitim, çevre, iklim konularında da sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini belirtti.

Otomotiv kumaş üretiminde uzman

İpek Yalçın, 2009 yılında Adient ve Diniz Holding'in ortaklığıyla kurulan dokuma, yuvarlak örme, çözgülü örme, alevli laminasyon ve emboss teknolojilerine sahip olan Thierry Diniz'in konusunda uzman bir yan sanayi olarak bugün otomotiv sektörüne kumaş imalatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Adient'in globalde 10'u kumaş imalatında olmak üzere 238 fabrikası bulunduğunu belirten Yalçın, Bursa fabrikasından Türkiye'deki OEM'lere koltuk kumaşı üretimi yaptıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.