TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir depreminin ardından pes dedirten vicdansızlık! Kiralar 500 lira yükseldi!

İzmir depremi sonrası taşınmak zorunda kalan vatandaşlar bazı fırsatçıların yüksek fiyat talepleri ile karşılaştı. Bir vatandaş kiraların bir günde 500 lira arttığını söylerken, bir diğeri ise nakliye fiyatlarının saatler içinde ikiye katlandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2020 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2020 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
İzmir depreminin ardından pes dedirten vicdansızlık! Kiralar 500 lira yükseldi!

İzmir depreminden sonra bütün Türkiye yardıma koştu. İzmirliler depremzedeleri yazlıklarına davet ederken oteller de kapılarının herkese sonuna kadar ücretsiz bir şekilde açık olduğunu söyledi. Hatta İzmir'de olmayanlar kullanmadıkları evlerin anahtarlarını bile bir şekilde depremzedelere ulaştırdı. Kent büyük bir dayanışmaya şahit oldu.

HERKES AYNI DEĞİL

Herkesin yardım etmek için sıraya girdiği İzmir'de bir kaç fırsatçı ise büyük tepki topladı. Acil olarak evlerini taşımak
zorunda kalan ev sahipleri boş ev bulmakta zorlanırken bazı emlakçıların kendilerine fırsatçılık yaptığını bazılarının ise özellikle yardımcı olmak için uğraştığını iddia etti. Ayrıca ev sahipleri bazı nakliye firmalarının da iki katı fiyat aldıklarını belirtti.

Bayraklı'da yetkililer tarafından ağır hasarlı olarak gösterilen bir binada oturan Süleyman Güler, "Binamız ağır hasarlı. Hemen eşyalarımdan bir kısmını alıp çıktım.

Şimdi yeni ev bakıyorum. Bazı emlakçılar ellerinde ev olmamasına rağmen yardımcı olmaya çalışıyor. Zaten İzmir böyle bir şehir. Ama bir kaç emlakçı gerçekten bu dönemde davranılması gerektiği gibi davranmıyor. Bunu da gördük. Biz açıkta kaldık. Onlar bu durumda 400-500 lira fazla kira talep ediyor. Bize bir sürü kriter soruyor. Böyle zamanda bu
şekilde davranılmaz" sözleri ile yaşadıklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.