TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın çalışanların yaşadığı şiddet arttı

TÜSİAD, Sabancı Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sabancı Vakfı desteğiyle 2014 yılında başlatılan 'İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı' (Business Against Domestic Violance - BADV) projesi kapsamında hazırlanan 'Salgın Sürecinde Çalışma Hayatı ve Ev İçi Şiddet' raporu, pandemi sürecinde kadın çalışanların yaşadığı ev içi şiddete dair çarpıcı veriler ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Kadın çalışanların yaşadığı şiddet arttı

18 Haziran- 31 Ağustos tarihleri arasında 1261 kişi üzerinde yapılan araştırmadan çıkan rapora göre, kadın çalışanların yüzde 62'si son 3 ay içinde şiddetin bir türüne en az bir kez maruz kaldı. Kadın çalışanların en çok maruz kaldığı şiddet türü yüzde 58 ile psikolojik şiddet oldu.

Sosyal şiddet görenlerin oranı yüzde 15, fiziksel şiddet görenlerin oranı yüzde 12, cinsel şiddet görenlerin oranı ise yüzde 9 olarak belirlendi. Erkek katılımcıların yüzde 5'i, eşlerine şiddet içeren bir davranışta bulunduğunu beyan etti. Bu davranışın nedenleri sorulduğunda ise ekonomik sorunlar ve çocuklarla ilgili sorunlar vakaların yarısında başta gelen sebepler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.