TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Girişimci Ödülü Sahibi İlkay YIldırım

İlkay Yıldırım'un firması Burpol Polimer %100 geri dönüşümlü ürünlerden yüksek performanslı plastik hammadde üretiyor

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Kadın Girişimci Ödülü Sahibi İlkay YIldırım

BUİKAD 2020 yılı Kadın Girişimci Ödülü'nü İlkay Yıldırım kazandı.

Renault, Fiat gibi OEM'lerin onaylı  plastik hammadde tedarikçisi olan Burpol; Türkiye'nin  plastik atıklarından yüksek performanslı plastik hammadde üreterek, ağır sanayiye kazandırıyor. Firma, yatırım stratejilerini de Ar-Ge  ve üretim hatlarında devam ettirmeyi hedefliyor.

Burpol Polimer, 'İleri görüş geri kazanım' sloganı ile yola çıkan, plastik sektöründe atık ve atıl olan plastik atıkları kendi know how 'ı ile geliştirip üreterek otomotiv  sanayinin kullanımına hazır hale getiriyor. Post endüstriyel ve endüstriyel atıkları yüksek performanslı plastik hammaddeye dönüştürüyor. Katma değerli ve yerli plastik hammadde üretimi ile ithalatı önleyerek, yıl içinde Romanya, Çin ve İngiltere'ye ihracat yapmayı hedefliyor. Can Polat Şirketler Grubu'nun bir üyesi olan ve faaliyetine 2015 yılında başlayan Burpol Polimer, yüzde 100 geri dönüşümlü ürünlerden yüksek performanslı plastik compoundlar üreterek, ağır sanayiye kazandırıyor. Yüzde 80 otomotiv sektörüne hizmet eden firma, ayrıca beyaz eşya, mobilya, elektrik ve ambalaj sektörlerine hizmet veriyor. Ar-Ge çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Post endüstriyel (evsel atık) ve endüstriyel plastik atıkları toplayıp, filtreleme-temizlik-yıkama-kırma işlemlerinden sonra hammadde haline getirerek, yeniden ağır sanayiye kazandıran Burpol, yüzde 100 geri dönüşümlü ürünlerden yüksek performanslı polipropilen compoundları üretiyor.

Aralık 2018'de Kayapa OSB'de yeni hizmet binalarına taşındıklarını belirten Burpol Polimer Genel Müdürü İlkay Yıldırım, 6 bin metrekare kapalı alanda yıllık 12 bin tonluk kapasite ile yüzde 100 geri dönüşümlü ürünlerden plastik hammadde üretimi gerçekleştirdiğini  söyledi. Bu yıl itibari ile ihracata da başlamayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, "Romanya, Çin ve İngiltere'deki otomotiv, ambalaj, mobilya ve beyaz eşya sektörlerindeki müşteriler için proje çalışmalarına başlıyoruz. Bu yıl için üretimden ihracatın alacağı payı yüzde 30 civarı öngörüyoruz. Bu yılki ihracatın seyrine göre kapasite artışına yönelik yeni yatırım planlarımız var. 2023 yılına kadar devreye alacağımız yatırımlarla kapasitemizi yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz" dedi. 

"Ar-Ge Burpol için gelişim hikayesinin kısa bir özetidir"

Her yıl cirodan Ar-Ge'ye ortalama yüzde 2.5 pay ayırdıklarına da değinen İlkay Yıldırım, TÜBİTAK, KOSGEB ve üniversite işbirliğinde projeler yürüttüklerinden de bahsetti. Yıldırım, polimer laboratuarlarının da bulunduğunu dile getirerek, bu sayede çeşitli mineral dolgularla otomotiv sektörüne malzeme üretme kabiliyeti kazandıklarını ifade etti. Yıldırım, öte yandan, bor minerali ile yüksek performanslı polipropilen compoundları üretmek amacıyla da projeler geliştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.