TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÇÖ işlemlerini e-devlet üzerinden hızlıca tamamlıyoruz

1 Aralık 2020 tarihi itibariyle e-devlet üzerinden alınan yeni kısa çalışma ödeneği başvurularının hızlıca tamamlandığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
KÇÖ işlemlerini e-devlet üzerinden hızlıca tamamlıyoruz

Kısa Çalışma Ödeneğinde geçmiş dönemlere göre süreci daha hızlı bir şekilde yürütmek için başvuruları e-devlete taşıdıklarını belirten Baka Zehra Zümrüt Selçuk , "Pandemi döneminde Kısa Çalışma Ödeneğini çok kısa süre içerisinde, bu zamana kadar görülmemiş bir hızla devreye aldık dedi.

Bakan Selçuk, hızlı, doğru ve etkin politikaları hayata geçirmek için bundan sonraki süreçlerde de ilgili tüm taraflarla işbirliği içerisinde çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Dijitalleşmeyle birlikte teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşlara hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Bakan Selçuk, "E-devlet üzerinden en çok kullanılan 10 hizmetten 5'i bakanlığımıza ait. Sunmuş olduğumuz hizmetleri bürokrasiden arındırarak, hem ekonomik hem de vakit açısından kazanç sağlıyoruz. Kısa çalışma ödeneği başvurularının yanı sıra ayrıca ilk defa 4/b (Bağ-Kur) yapılandırma başvuru işlemlerini de e-devlet üzerinden yapabilme imkanı getirdik" diye konuştu.

YENİ BAŞVURULAR 31 OCAK'A KADAR UZATILDI

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili 23 Aralık tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararını hatırlatan Bakan Selçuk, "Koronavirüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma uygulaması kapsamında 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tekrar başlayan yeni başvuruların son başvuru tarihini 31 Aralık 2020'den 31 Ocak 2021'e kadar uzattık" ifadelerini kullandı. Bugüne kadar e-devlet üzerinden 83.276 işyerinden 578.086 çalışanı için kısa çalışma başvurusu aldık." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.