TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korona bile Türk marka fethini durduramadı

Türk perakendeciler yurtdışı mağazalaşma atağını sürdürüyor. Pandemiden en çok etkilenen sektörler arasında yer alan perakendede yatırımlar hız kesmiyor. Zorlu finansal şartlara karşın pek çok oyuncu yurtdışında yeni ülkelere girmeye ve yeni mağazalar açmaya devam ederek sektöre moral aşılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Korona bile Türk marka fethini durduramadı

LC Waikiki Başkanı Vahap Küçük, pandemi nedeniyle hem yurtiçi hem de yurtdışında yatırımda frene basmadıklarını belirterek, "50'ye yakın ülkede faaliyetimiz var. Yeni ülkeler de ekliyoruz. Bu yıl yurtdışında 100 - 120 arasında yeni mağaza açacağız. Daha çok Sahra Altı Afrika ve Güney Amerika odaklıyız. Peru'da ilk mağazayı haziranda açıyoruz. Bu dönemde daha iyi lokasyonlarda daha iyi mağazalar bulabiliyoruz. Ev tekstili için ayrı mağazalar da açmaya başladık. Bu yıl hem mağaza hem de lojistik anlamında yurtiçinde 200 milyon TL, yurtdışında da 200 milyon TL olmak üzere 400 milyon TL'den fazla yatırım yapacağız" dedi.

Kiralar dışarıda düşünce 50 yeni mağaza daha...

Kiğılı Başkanı Abdullah Kiğılı, yurtdışında Romanya, Azerbaycan, Makedonya'da mağazaları olduğunu anımsatarak, "Pandemiye karşın yurtdışında mağaza açmaya devam ediyoruz. Geçen hafta Sırbistan Belgrad'da iki mağazayı kendimiz açtık. İtalya'da iki mağazayı haziranda açıyoruz. Türkmenistan ve Dubai'de birkaç ay zarfında mağaza açılışları yapacağız.

Bir kısmı franchise olacak. Turquality'den yararlanıyoruz. Yurtdışında 46 Kiğılı mağazası var. Pandemi bitince buna bir 50 tane daha eklemek istiyoruz. Finansal açıdan firmalar için zor süreçler ama kiralar Avrupa'da çok düşmüş durumda. Önceden 15 bin euro olan mağaza kiraları 2 bin euro'ya indi" diye konuştu.

500 mağazaya koşuyor Mogadişu'ya da girdi

Damat, Tween, D'S Damat markalarını bünyesinde bulunduran Orka Holding'in Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 80'i aşkın ülkede toplam 431 mağazayla yer aldıklarını aktardı.

Mogadişu, Nairobi, Duşanbe, Taşkent, Aşkabat ve Bosna'da yeni mağazalar açtıklarını dile getiren Orakçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurtdışında yatırımlarımıza devam edeceğiz. İspanya'da El Corte Ingles departman store'ların tümünde yer alacağız. Dubai'de 3 mağaza, Moskova'da 2 mağaza, Güney Afrika'da 2 mağaza, Bosna Hersek'te 1 mağaza, Özbekistan'da 1 mağaza, Gürcistan, Polonya ve Kazakistan, Güney Afrika ülkelerinde mağaza yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2021'in ilk çeyreğinde 8 mağaza açtık. 2021 sonuna kadar toplamda 30 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.