TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Mesleğim Geleceğim' projesine BUİKAD'dan ödül

Türkiye'nin en büyük fren üreticisi ve dünyanın fren üretiminde öncü firmalarından Hitachi Grup şirketlerinden Chassis Brakes International'ın 'Mesleğim Geleceğim' projesi, ses getirmeye devam ediyor. Firma, kamuoyunda büyük yankı uyandıran projesiyle BUİKAD tarafından 'Yılın Kadını Destekleyen Şirketi' ödülüne layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
'Mesleğim Geleceğim' projesine BUİKAD'dan ödül

Türkiye'nin en büyük fren üreticisi ve dünyanın fren üretiminde öncü firmalarından Hitachi Grup fabrikalarından Chassis Brakes International, büyük önem verdiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği 'Mesleğim Geleceğim' projesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Firma, 'Mesleğim Geleceğim' projesi ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından 'Yılın Kadını Destekleyen Şirketi' ödülüne layık görüldü.

Pandemi nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleştirilen 12. Geleneksel BUİKAD Ödül Töreni'nde konuşan Hitachi Grup Şirketleri Bursa Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, böylesine değerli bir ödüle layık görüldükleri için oldukça mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Sektörün dünyadaki en büyük markalarından biri olarak; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların her alanda eşit bir şekilde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla aktif çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Bayram, "Şirket olarak 2018 yılından beri Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) imzacısıyız. "Kızını meslek okuluna gönder, mesleği geleceği olsun!" sloganıyla başlattığımız ve kamuoyunda da geniş yankı bulan 'Mesleğim Geleceğim' projemiz de aslında, bu çalışmalarımızın bir yansıması olarak ortaya çıktı. Projemiz ile orta okulda eğitim gören kız öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesini, meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan ön yargıların yıkılmasını ve fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekmeyi amaçladık" dedi.

Toplum genelinde önemli bir farkındalık oluşturduk

Projenin oldukça güzel sonuçları olduğunu dile getiren Bayram, bölgedeki kız çocuklarının meslek edinmelerini sağladıklarını kaydetti. Bayram, proje ile toplum genelinde önemli bir farkındalık oluşturduklarını belirterek, "Projeye başladığımız bölge olan Karacabey'de, meslek lisesini tercih eden kız öğrenci sayısının artırılmasını planladık ve ne mutlu ki bunda da çok başarılı olduk. Bununla gurur duyuyoruz. Bu tip projeler hem Bursa hem de ülkemiz için çok önemli. Bizlere bu anlamlı ödülü layık gören BUİKAD'a da firmamız adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kadınlar huzurlu bir yaşamı, aydınlık bir geleceği hak ediyor

"Tüm kadınlar huzurlu bir yaşamı, aydınlık bir geleceği hak ediyor" diyen Bayram, şöyle devam etti: "Çalışma hayatında da cinsiyetin değil, yeteneğin ön planda olması gerektiğine inanıyoruz. İş ve sosyal yaşamda cinsiyet ayrımcılığının son bulduğu, fırsat eşitliğinin öne çıktığı, kadının önündeki engellerin kaldırıldığı bir dünya umudu içerisindeyiz. Firma olarak, kadın istihdamının artırılması adına her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Şirketimizde kadın haklarını korumak için elimizden gelen her türlü çalışmayı hayata geçiriyoruz. Yaptığımız projelerle kadınların iş gücüne katılımının artmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.