TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne altın ne döviz... İşte yatırımcının yeni gözdesi!

540 TL seviyesinden aşağılara inen gram altın zirveden düştü. 2020 yılının son aylarından itibaren yüzde 10 düşerek tepetaklak olan gram altından kaçışlar devam ediyor. Yatırımcının yeni gözdesi olan gümüşe ise yüzde 100'ün üzerinde bir talep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2021 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2021 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Ne altın ne döviz... İşte yatırımcının yeni gözdesi!

Altından kaçış tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Merkez Bankası'nın belirlediği yeni ekonomi politikası sonrası mevduat faizlerinin de yükseltilmesiyle 540 liraya kadar yükselen gram altın tahtından oldu. Son dönemde yatırımcının yeni gözdesi olan gümüş için ise uzmanlar, "Gümüş tarafına hem vadeli tarafta hem spot piyasada ciddi bir fon akışı var. Bu da tabi ki gümüşün bir miktar daha öne geçmesine yol açıyor" dedi.

ONS GÜMÜŞ YÜZDE 48 GRAM GÜMÜŞ YÜZDE 84 KAZANDIRDI

2020 dönemine ons gümüş, 17,87 dolar seviyesinden giriş yaparken, yılı yüzde 48'i aşan primle 26,44 dolardan kapattı. Gram gümüş ise 2020 yılına 3,42 lirayla başlarken, seneyi yatırımcısına yüzde 84'ün üzerinde kazandırarak kapattı.

HEM GÜVENLİ LİMAN ETİKETİNİ KULLANIYOR HEM DE SANAYİDE KULLANILMA ÖZELLİĞİ VAR

Gümüşün pek çok alanda kullanılan bir ürün olduğunu vurgulayan Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, "Gümüş endüstriyel alanda da kullanıldığı için hem ons altının değer olma riskten kaçınma etkisinden faydalanıyor, hem de diğer kıymetli madenlerin endüstriyel ürünlerde kullanılma özelliğinden faydalanıyor. Bu anlamda gümüş her ikisinin de ortak noktası diyebiliriz. Bu açıdan da diğer kıymetli madenler ons altına göre çok daha önemli bir konuma geçiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.