TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pandemi bu 6 sektörü vurdu

Korona pandemisi hem ülkemizde hem de dünyada özellikle de bu 6 sektörü derinden sarstı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Pandemi bu 6 sektörü vurdu

Bankaların bazı firmalara acil kredi vermesi bu sektörleri kurtaracak mı henüz bilinmiyor.

Liste, ülkenin altyapısının ve hayati ulaşım bağlantılarının büyük parçalarını, aynı zamanda toplum için daha az önemli olmayan diğer daha az belirgin ekonomik alanları da kapsıyor.

Ancak hepsinin ortak bir yanı var: Koronavirüs krizinin onlara kalıcı hasar vereceğinden korkuyorlar.

HAVA YOLLARI

Havacılık endüstrisi, hükümete kurtarma için dilekçe veren ilk sektörlerden biriydi. Ülkeden sonraki ülke virüsün yayılmasını durdurmak amacıyla seyahat için kısıtlamalar getirdiğinden, havayolları iflas etmemek için devlet yardımı arıyorlar. Uçuşların ne zaman başlayacağı bilinmediği gibi, yolcu sayısı ve karlılık da bilinmezliğini koruyor.

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI

Koronavirüs nedeniyle diğer ulaşım şekilleri de zor zamanlarla karşı karşıya. Malları depolardan ülke genelindeki mağazalara taşıyan karayolu taşımacılığı endüstrisi, BU SÜREÇTE EN GERGİN SÜREÇLERDEN BİRİ.

Karayolu Taşımacılığı Derneği genel müdürü Richard Burnett, BBC'nin Bugün programına yardım umudundan umutlu olduğunu söyledi.

DENİZ TAŞIMACILIĞI

Tüm taşıma şirketleri gibi deniz üzerinden yolcu taşıyanlar, özellikle de turistik bölgelere yolcu taşıyan firmalar da büyük zorluk altında çalışıyorlar.

TURİZM

Geleceği en belirsiz sektörlerin başında gelen turizm sektörü de pandemiden en ol umsuz etkilenen sektörlerden. Uluslararası bazda turizm seyahatlerinden zaten kimse ümitli değil ama iç turizm de yakın vadede pek iyi sinyal vermiyor. Ne müşteri oranı belli, ne fiyatlamalar belli. Özellikle de milyonlarca çalışanı olan bu sektör en büyük alarm veren ve kurtarılması gereken sektörlerden biri.

YİYECEK İÇECEK MEKANLAR

Neredeyse iki aydır kapalı olan yiyecek içecek mekanları, bu süreçte çok büyük zarar gördüler. Pandemi bitse bile onlar için hiç bir şey eskisi gibi olmayacak gibi görünüyor. Özellkle yüksek kira baskısı altında çalışan bu sektörlerin durumu da içler acısı.

DÜĞÜN TOPLANTI SALONLARI

Düğünler, organizasyonlar ve kalabalık toplantıların da hepsi ya iptal edildi ya da ertelendi. Bu sektörlerin çalışmasını bir daha ne zaman göreceğimizi kimse bilemiyor. Ama kısa vadede çok zarar gördükleri kesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.