TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tophane Rotary Meslek Hizmet Ödülü "Sağlık Emekçilerine...

Tophane Rotary Kulübü'nün 2020-2021 Dönemi Meslek Hizmet Ödülleri, bu sene pandemi döneminde özverili çalışmaları nedeniyle sağlık emekçilerinden İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzm. Dr. Önder Koçak ve asistanı Leyla Baruğ'a verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Tophane Rotary Meslek Hizmet Ödülü "Sağlık  Emekçilerine...

Tophane Rotary Kulübü'nün her yıl geleneksel olarak verdiği Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Meslek hizmet ödülüne, pandemi koşullarında sahada cansiparane çalışan sağlık çalışanlarından İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzm. Dr. Önder Koçak ve asistanı Leyla Baruğ layık görüldü. Pandemi nedeniyle doktorun muayenehanesinde gerçekleştirilen törende, ödüller takdim edildi. Programın devamında ise Tophane Rotary Kulübü üyelerinin katılımıyla düzenlenen ödül töreni, zoom üzerinden uzaktan erişim ile gerçekleştirildi.

Tophane Rotary Kulübü 2020-2021 Dönemi Başkanı Dinçer Tomruk, rotary kulüplerinin her yıl faaliyet gösterdikleri bölgede iş ve meslek yaşamında en iyiye, güzele ve doğruya özendirmek için etik değerlerini bozmaksızın, fedakarlıkla hizmet ederek mesleki başarıyı yakalamış ya da mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişileri, topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkılarını da değerlendirilerek ödüllendirdiklerini söyledi. 'Rotary Fırsatlar Yaratır' dönem mottosuyla hizmet verdikleri 2020-2021 döneminde meslek hizmet ödülünü, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 küresel salgını döneminde, mesleklerinde gösterdikleri özverili çalışma, üstün başarı ve Rotary ilkeleri ile örtüşen ahlaki davranışları nedeniyle iki sağlık emekçisine vermeyi uygun gördüklerini ifade etti. Başkan Dinçer Tomruk, Tophane Rotary Kulübünün de bağlı olduğu 2440. Bölge Federasyonu'nun Covid-19 ile mücadele kapsamında yürüttüğü küresel bağış projesi kapsamında Bursa ve İzmir'de üniversite hastanelerine 160 bin dolar değerinde solunum cihazı bağışı gerçekleştirdiğini, ayrıca tam donanımlı bir ambulans bağışı yapıldığını bildirdi.

"PANDEMİ İLE MÜCADELEDE İBN-İ SİNA'NIN FELSEFESİNİ BENİMSEDİK"

İç Hastalıkları ve Dahiliye Uzm. Dr. Önder Koçak, pandemi ile mücadelede İbn-i Sina'nın veba ve salgınlarla mücadele felsefesini uyguladıklarını ifade ederek, bu sayede koronaya yakalanmış hastalarının hiçbirini kaybetmediklerini söyledi. Uzm. Dr. Koçak, "20 yaşında hekimlik yapmaya başlayan İbn-i Sina tarihte ilk kez otopsi yapan hekim. İbn-i Sina'nın büyüklüğü hazırladığı karışımlar değil, yasaklara rağmen otopsi yapmasıdır. Her vefat edene otopsi yaparak vebanın, salgınların sebebini bulmuş, tedavisini de en doğru yöntemlerle uygulamıştır. Halka, 'her gün herkes sıkça ellerini sabunla yıkayacak', 'hastaların evine ve cenazelerin çıktığı evlere girilmeyecek', 'evden çıkmak yasak' emirleri ve vebanın kaynağının fare olduğunu tespit etmesi ile vebada ölümleri azaltmayı başardığı görülmüştür. Günümüzde yaşadığımız da tarihteki olaylara çok benziyor" dedi. İtalya'da yapılan Covid-19 otopsisinin sonuçlarından esinlenerek hastalarına uyguladıkları tedavide yüzde 100 başarıya ulaştıklarını kaydeden Uzm. Dr. Önder Koçak, "Koronadan ölümün, akciğer dokusunun iltihabı ile değil, akciğer damarlarının pıhtılaşması ile geldiği ortaya çıktı. Biz de bunun ortaya konulduğu an itibari ile her hastamıza kan sulandırıcı ilaçlar verdik ve bu sayede hiç hasta kaybetmedik" diye konuştu.

Ödüle layık görülen Uzm. Dr. Önder Koçak ve asistanı Leyla Baruğ'a ödüllerini Tophane Rotary Kulübü 2020-2021 Dönemi Başkanı Dinçer Tomruk takdim etti.

İÇ HASTALIKLARI VE DAHİLİYE UZM. DR. ÖNDER KOÇAK KİMDİR?

1967 Beyşehir doğumlu Uzm. Dr. Önder Koçak, ilköğretim yıllarını babasının görevi sebebiyle farklı ilçelerde tamamlamış; daha sonra Eskişehir Anadolu Lisesi'ni Devlet Parasız Yatılı Sınavında Türkiye birincisi olarak kazanıp yatılı olarak okumuştur. Tıp eğitimini 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Koçak, İç Hastalıkları Uzmanlığını; 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden almıştır. 1997 Bursa Konur Hastanesi'nde, 2000-2001 Bursa Vatan Hastanesi'nde, 2001-2003 Bursa Konur Hastanesi'nde, 2003-2009 Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde, 2009-2016 Çekirge Özel Doruk Hastanesi'nde çalışmıştır. 2016 yılından bu yana özel muayenehanesinde görevine devam eden Koçak, özellikle diyabet, obezite, hipertansiyon ve kalp hastalıkları alanlarında çalışmalar yapmaktadır. 3 çocuk babasıdır.

LEYLA BARUĞ KİMDİR?

1981 yılında Bursa'da doğan Leyla Baruğ, eğitim hayatının tamamını Bursa' da tamamladı. Evli ve 2 çocuk annesidir. 20 yıldır sağlık sektöründe hizmet vermektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.