TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türk ürünleri dünyanın her yerinde olmayı hak ediyor'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin ürünleriyle dünyanın her pazarında olmayı hak ettiğini ifade etti. Pekcan "Üretimimize, ihracat potansiyelimize, rekabet gücümüze ve zorluklar karşısındaki mücadelemize güveniyoruz. Farklı pazarlara açılma ve ihracat portföyümüzü derinleştirme mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
'Türk ürünleri dünyanın her yerinde olmayı hak ediyor'

Koronavirüs pandemisinin küresel ekonomiyi etkilemeye devam ettiğine işaret eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin de pek çok diğer ülke ile ikinci dalgayı yaşadığını aktardı. Pekcan, ülkenin gelişim ve kalkınması için üretim ve ihracatın devam etmek zorunda olduğunu belirterek, ihracatçıların büyük bir çabayla ticari faaliyetleri sürdürdüğünü, sanal ticaret heyetleriyle bu çabalara destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Endonezya Sanal Genel Ticaret Heyeti programına video konferansla katılan Pekcan, mayıstan bu yana genel nitelikli olarak 12 ülkeyi kapsayan 10 farklı sanal heyet programı düzenlendiklerini bildirdi. Pekcan, Endonezya'ya yönelik söz konusu programın ise genel nitelikli olarak düzenlenen 11'inci sanal heyet programı olduğunu aktardı.

Sanal heyetlerin Türk ihracatçısının esnekliğini, dinamizmini, zorluk ve belirsizlikler karşısındaki çözümleme kabiliyetini gösterdiğinin altını çizen Pekcan, bugüne kadar sanal heyet ve faaliyetlere gösterilen ilginin memnun edici olduğunu ve yeni normalin parçası olarak sanal tanıtım faaliyetlerine devam edilebileceğini söyledi. Bakan Pekcan, Türkiye'nin ürünleriyle her zaman ve her koşulda dünyanın her pazarında olmayı hak ettiğini aktararak, şunları kaydetti: "Üretimimize, ihracat potansiyelimize, rekabet gücümüze, işinsanımızın dinamizmine ve zorluklar karşısındaki mücadelesine güveniyoruz. Kolay pazara herkes ihracatçı olur. Bizim bu zorluklara karşı ihracatımızı nereden nereye getirdiğimiz önemli. Farklı pazarlara açılma ve mevcut pazarlardaki ihracat portföyümüzü derinleştirme
mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.