TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin: AR-GE olmazsa olmaz

En büyük arzularının girişimcilerin ve sektörün gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Böylece uygulanabilir, ölçülebilir, teknolojik yeniliği ve derinliği olan, milli ve yerli üretimi destekleyen fikirleri sektörümüze kazandırarak, ekonomimize katkı sağlamasını hedefliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2021 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2021 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin: AR-GE olmazsa olmaz

Türkiye'nin geleneksel sanayi kollarından tekstil sektörünün, üretim ve ihracatta başarı öyküsünün temel taşlarından birisi olduğunu ifade eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Hazır giyim sektörü ile birlikte 15 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası veren sektörümüz, oluşturduğu istihdam ile işsizliğin azalmasına ve toplumun refahına çok ciddi düzeyde katkı sağlamayı sürdürüyor. Türk tekstil sektörü, ürün kalitesi, moda ve trendleri belirleme gücüne sahip tasarımları ve yüksek teknolojisi itibarıyla dünyada çok özel bir yere sahip. GSYH içindeki payı ve yerli girdi kullanımı gibi parametrelerde ülkemizde ilk sırada olan sektör küresel pazarlarda da var oluşumuzun temelini oluşturmaktadır" dedi.

FİRMALARIN YANINDAYIZ

Bursa'da 1986 yılında kurulan ve yaklaşık 3 bin üyeyi bünyesinde barındıran Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin, ihracatçı firmaların dünya pazarlarında etkin bir şekilde yer almasına yönelik çalışmalarının yanı sıra son yıllarda pek çok kongre, çalıştay, uluslararası fuarlara milli katılım, alım heyetleri, trend alanları, seminerler, eğitim çalışmaları ile ihracatçı firmaların yanında yer aldığını kaydeden Pınar Taşdelen Engin, "Ülke ihracatının artırılması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ortaya koyduğu projeler ve yaptığı çalışmalar ile sektöre ve diğer öncü sektörlere örnek olma başarısını gösteren UTİB, TechXtile Start - Up Challenge, Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması, Tekstil Mühendisliği Burs Projesi, Ar-Ge Merkezleri Eğitim Projesi ile de üniversite sanayi işbirliğinin en belirgin örneklerini de ortaya koyuyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.