TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Velilleri Uyarıyorlar

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), aileleri kırtasiye malzemeleri satın alırken ürünlerin güvenilirliğine ve standartlara uygunluğuna dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Velilleri Uyarıyorlar

Uzaktan eğitimle 31 Ağustos'ta başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi, okul ihtiyaçlarına yönelik alışverişler hızlandı. AA muhabirinin TSE uzmanlarından edindiği bilgiye göre, okul alışverişinde önemli bir yer tutan kırtasiye ürünlerini satın alırken, ürünün ambalajlı olması, etiketinin bulunması ve etikette üretici firma adı ve iletişim bilgilerinin yer alması gerekiyor. Velilerin, üreticisi bilinmeyen ürünleri satın almamaları kritik önem taşıyor.

Bir ürünün ilgili standarda uygun olarak üretilip üretilmediği, dolayısıyla sağlığa zararlı maddeler içerip içermediği yetkin laboratuvar ortamlarında yapılan testlerle anlaşılabiliyor. Yapılan testler sonucu ürünlerin standartlara uygun olduğu, üzerinde taşıdığı işaret ve markalarla tescilleniyor. Dolayısıyla ürünün geçtiği testler ve sahip olduğu belgelerin alıcı için kriter olması gerekiyor.

Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak üretim yapıldığını ifade eden "CE" işareti, üzerine iliştirildiği ürünlerin, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından sağlıklı ve güvenilir olduğunu gösteriyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.