TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın konut modeli' gündeme geldi:

Türkiye bir yandan sıkılaştırma programı çerçevesinde yüksek faizli dönemi yaşarken, diğer yandan da dünya genelinde başlayan ve yavaş yavaş yayılan faiz indirimleri gündemde. Uzmanlar Türkiye'deki faiz indirimlerinin 2025 yılında önce gelmesini beklemezken, gerek konut gerekse otomobil piyasası adeta durmuş durumda.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Altın konut modeli' gündeme geldi:

ALTIN FİYATLARI TIRMANIŞTA

Altın fiyatlarındaki yükseliş ise vatandaşları kuyumculara yönlendirirken, piyasaların canlanması için dikkat çeken bir öneri geldi.

"TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSAT"

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda doğru kullanabileceği en önemli şanslarından bir tanesinin altın fiyatlarındaki yükselme olduğuna dikkat çeken İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, vatandaşın ciddi anlamda bir altın stoğu olduğunu belirterek "Bu rakamın da yaklaşık 400 milyar dolar düzeyinde olduğu tahmin ediliyor." dedi.

'ALTIN KONUT MODELİ' ÖNERİSİ

Nasıl Bir Ekonomi TV’de Ekonomi Masası’nın konuğu olan Bahçıvan, söz konusu altınları yastık altından çıkarmak için "Altın Konut Modeli" önerisinde bulundu.

YÜZDE 25 PEŞİNAT 15 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ!

"Altının çıkış döneminde Türkiye pasifte kalmamalı, bunu kullanmalı" diyen Bahçıvan ev alacaklar için yüzde 25 peşinat ve 15 yıl vadeli koonut kredisini gündeme getirdi.

Konut piyasası durgun, altın da böylesi canlı iken bunun ekonomik fırsata çevrilebileceğini iddia eden Bahçıvan “Vatandaş aldığı konutun %25- 30’unu yastık altı altınını getirerek ödesin, Merkez bu altını alsın rezervlerini artırsın. Sonra da 10- 15 yıllık konut kredisini sübvansiyonlu versin.” ifadelerini kullandı.

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI OLUR MU?

Söz konusu 'Altın konut modeli' önerisi sonrası "Ev alacaklar için yeni konut kredisi kampanyası gelir mi?" sorusunu akıllara getirdi.

"EV KADINI EV ALSIN DİYOR BU MODEL"

Yastık altının hâkimi ev kadınlarının ancak kendi güvencesi için bozdurabileceğini belirten Ekonomim Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, "Ev kadını ev alsın diyor bu model. Altın bu kadar prim yapmışsa ev kadınını tapuyla ödüllendirilebilir." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.