TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LONDRA GİBİ MARKALAŞAN LİDERLER

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2022 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 08:55

Herkesin bir Londrası bir İngiltere algısı var. Benim için İngiltere, Ulus Markalaşmasında örnek bir model.Markalaşmanın her alanda önem kazanması liderin de kişisel markasını kurgulamasını gerektiriyor. İngiltere nasıl hep takip edilen ve merak edilense lider de öyledir. Sunumlarıyla, eğitimleriyle ve anlattıklarıyla hergün yayın yapar liderler.Takip edilen bir lider olmak için biraz Londra gibi olmak lazım :her zaman kibar her zaman öncü,olaylara farklı bakan ama gerektiği kadar da gelenekselci ve tabii ki biraz da sıradışı.Her lider kendisinin yayın yönetmenidir ve etki alanı büyüktür. Bu sebeple liderlik kimliği ve  kişisel marka algısı ilmek ilmek dokunmalıdır.

Liderin yayını Londra gibi olmalı .Big Ben çanının kilometrelerce öteden duyulması gibi lider de sesini uzaklara ya da yukarılara duyurmalı. Hyde Park'ın sağladığı imkanlar gibi ekibine çeşitli imkanlar sunmalı.Tüm yangınlara rağmen ayakta kalmaya devam eden Westminster Sarayı gibi mücadeleye devam yayını yapmalı.Bir şeyin "ilk"i ve "en"i olmalı.London Eye'ın yüksek teknoloji kullanılan ilk dönme dolap olması ve Avrupa'nın en yükseği olması gibi.Tower Bridge'ın iki yakayı birleştirdiği gibi iki farklı şeyi birleştirmeli: eski ile yeniyi,Y kuşağı ile Z kuşağını ve idari kadro ile mavi yakayı.

Londra, İngilizce öğrenmek için ilk akla gelen yerdir. Bizim kuşakta olanlar Mr. Smith ile mutlaka tanışmıştır ya da Follow me serisini izlemiştir. Ana dili İngilizce olan başka ülkeler de olmasına rağmen İngiltere'nin bu konuda uzun yıllardır liderliği korumasının en büyük sebebi yaptığı çeşitli yayınlar ve öncü çalışmalardır.Dil; iletişimin en önemli aracıdır.İngiltere'nin yabancı dil  öğretirken uyguladığı politika gibi liderin dili de basit,anlaşılır ve uygulanabilir olduğunda ulaştığı kitle artar.

Sadelik ne kadar önemliyse görkemli olmanın da gerektiği yerler vardır.Westminster Manastırı'ndaki Kraliyet Taç giyme törenleri ve Buckingham Sarayı'ndaki nöbet değişim törenleri gibi ihtişam da olmalı liderin kişisel marka kurgusunda. Anahtar kelime DENGEdir. Sadelik ve ihtişam ,klasik ve modern gibi farklılıkları harmanlandığında herkese ulaşır lider.Bununla beraber genel kültür ve  bilginin önemi de liderin olmazsa olmazıdır.Bir dönem hepimizin evinde olan  Genel Kültür Ansiklopedisi "Britannica"lar gibi lider de bilgisiyle ışık tutmalı ekibine.İnsanlık tarihinin iki milyon yılından fazlasına tanıklık eden ve tek çatı altında toplayan British Müzesi gibi farklılıklara ve çeşitliliklere kucak açmalı.

Trafalgar Meydanı Londra'nın kalbi gibidir.Kalp nasıl tüm organlara ulaşıyorsa bizler de tüm ekibimize ulaşmalıyız.Kişisel markalaşmayı kurgularsak herkese ulaşmamız kolaylaşır.

Tüm ekibimize ulaşmak için Londra gibi markalaşalım

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.