TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadının 2020'deki gündemi Bursa'da konuşuldu

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından düzenlenen 'Kadının 2020'deki Gündemi' panelinde kadınların toplum ve iş hayatındaki geleceği ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.kadinveekonomi.com
Kadının 2020'deki gündemi Bursa'da konuşuldu

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı panelde TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ve YANINDAYIZ Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşildere konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe çok sayıda iş insanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ilgi gösterdi.

KADIN GÜÇLENİRSE TÜRKİYE GÜÇLENİR

Panelin moderatörlüğünü üstlenen BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Oya Eroğlu da Bursa'da faaliyet gösteren bir dernek olmalarına rağmen üreten kadınlar için attıkları her adımın ulusal ve uluslararası alanda ses getirdiğinin farkında olduklarını söyledi. Başkan Eroğlu; "Toplumsal cinsiyet eşitliği, işgücüne katılan kadınların sayısının artması ve yine kadınların iş hayatında önüne çıkacak engellerin ortadan kaldırılmasını için çalışan dernekleri, bakış açılarını ve çalışmalarını görmekten de son derece mutluyuz. Hep birlikte oluşturduğumuz sinerjinin, kelebek etkisine dönüşerek kadının güçlenmesini sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadın güçlenirse Türkiye güçlenir" diye konuştu.

YENİ YÖNETİM MODELLERİ OLUŞUYOR

Programın ilk konuşmacısı ise TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar oldu. Mevcut ekonomik sistemler oluşturulurken kadınların dışarıda tutulduğuna işaret eden Reyhan Aktar; "Bence kadınların kamusal alanda var olmasını bu kadar etkili kılan iki önemli devrim olmuştur. Biri doğum kontrol yöntemleri, diğeri de seçme ve seçilme hakkıdır. Kadınların artık rasyonel bireyler olarak kendilerini ortaya koydukları süreçte bunlarla birlikte başlamıştır. Günümüzde artık yeni yönetim modelleri oluşturuluyor. Bizim TÜRKONFED olarak ana hedeflerimizden birisi, kadınların güçlenmesindeki esasımız işgücüne katılması ve eşit olarak kabul edilmesidir" diye konuştu.

KAGİDER 4T MODELİ İLE YOLA ÇIKIYOR

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ise konuşmasında dernek olarak yaptıkları çalışmaları ve 2020 vizyonlarını aktardı. Kadınların hayata tutunabilmeleri, var olmaları ve güçlenmeleri için çok sayıda çalışmanın içerisinde yer aldıklarını kaydeden Emine Erdem, 2020 yılında iki dünya kongresine de Türkiye'de ev sahipliği yapacaklarının bilgisini verdi. Erdem; "2020 yılında ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için 4 temel strateji oluşturduk. Önümüzdeki 2 yıl için KAGİDER, 4T Modeli ile yola çıkacak. İhtiyaç analizlerine göre; tarım, teknoloji, toplum ve ticaret ana başlıklarını belirledik. Kadın girişimciler için olmazsa olmaz faktörlerimiz bunlardır" dedi.

KADININ GÜÇLENMESİ İÇİN ERKEKLERİN FARKINDALIĞINI ARTTIRMALIYIZ

YANINDAYIZ Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşildere de kadın hakları sorununun bir kadın konusu değil, tamamen bir erkek konusu olduğunun altını çizdi. Ana problemin kadınların değişmesi ile bir yere kadar gelişebileceğini vurgulayan Murat Yeşildere; "Asıl kırılmanın erkeklerin değişmesi ve bilinçlendirilmesi ile yaşanabileceğine inanıyoruz. Erkeklerin farkındalığını arttırarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Dünyada bizim derneğimizin bir örneği de Amerika'da bulunuyor. 2018 yılının Mayıs ayında 40 erkek bir araya geldik ve bu derneği oluşturduk. Başkanımızı özellikle bir kadın seçtik. Danışma kurulumuzu tamamen kadınlardan oluşturduk. Tüm çalışmalarımızı erkeklerin daha yoğun olduğu bölgelerdeki erkek egemenliğini kırmak üzerine yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Programın ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Etkinlik tüm katılımcıların fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.