TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 - 19  Aralık Haftası: Enerjiler değişiyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2021 11:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 11:25

Haftaya Ay Koç burcunda başlıyoruz ve pazartesi günü önce Mars Yay burcuna geçiş yapacak ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak ve ardından Merkür Oğlak burcuna geçiyor olacak ve 2 Ocak' a kadar burada kalacak.

Hayat enerjimiz, düşünce ve iletişim şeklimiz değişiyor. Yay ateş elementinde dolayısıyla daha cesur, daha hareketli daha yerinde duramayan bir enerjiye geçiş yapıyoruz. Global anlamda uluslararası ilişkiler, hukuk ve inanç konularında tansiyon yükselebilir. Tabi Venüs ve Plüton Oğlak burcunda kavuşumda ve Merkür de pazartesi Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Böylelikle Oğlak enerjisi aktif olacak yani daha mantıklı, sınırlara önem veren, zaman zaman mesafeli, daha planlı program ve uzun vadeli hareket eden ve kararlar alan bir yapıya bürüneceğiz. Daha üzerinde düşülmüş ve akılcı bir harekete geçme enerjisinde olacağız. Merkür' ün Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte iş ve kariyerle ilgili önemli kararların alınacağı bir sürece giriyoruz.

Hafta ortası Mars ve Güney Ay düğümü kavuşumu sebebiyle geçmişten gelen konu ve olaylar tekrar mücadelemizi gerektirebilir. Pazar günü sabah saatlerinde gerçekleşecek İkizler dolunayı ise ülkemizde sağlık ve çalışma hayatı konularını ön plana çıkarak. Hastalıkların artması gerek okullarla gerekse gündelik hayatla ilgili yeni düzenlemeler önümüze getirebilir. Çalışma ortam ve koşulları konuşulacak. Yine pazar günü Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Bu süreçte maalesef ekonomik zorlanmalar ve para piyasalarında ve finansal konularda hem iç hem dış koşullarda sıkıntılar artacak.

Haftanın genel etkilerinden size bahsettikten sonra haftalık burç yorumlarıma geçmek istiyorum, lütfen burç ve yükselen burcunuza göre okuyunuz.

Sevgilerimle

Astrolog Yasemin Sürer

İnstagram/Youtube takip: Astrolog Yasemin Sürer

Sevgili Koç ve yükselen Koç burcu: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Bu sizi harekete geçirecek, motivasyon ve cesaret katacak. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Yani bir taraftan daha cesur ve girişken olurken bunu planlı programlı uzun vadeli düşünerek yapacaksınız. Olaylara daha ciddiyetle bakacaksınız ve daha mantıklı ve analitik düşüneceksiniz. Kariyeriniz ve hedeflerinize daha fazla odaklanacağınız bu süreçte yöneticileriniz veya üstlerinizle daha fazla iletişime geçebilirsiniz, görüşmeler yapabilir ve kariyer konularında yeni girişimler ve başvurular yapabilirsiniz. Ticari ve hukuki girişimler, yurtdışı bağlantılı işler ve eğitim konularında destek alıyorsunuz. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek, bu da kariyeriniz, statünüz, kazançlarınızla ve de ilişkilerinizle ilgili bir değişim ve dönüşüm sürecine gireceğinizi gösteriyor. İş değişiklikleri, işten ayrılma, evlilik ve ilişkilerinizi yeniden gözden geçirmek ve buradaki eski bakış açılarınızı kırmaya başlayabilirsiniz. Pazar günü gerçekleşecek İkizler dolunayı yakın çevreniz, kardeş ve akrabalarınızla yanlış anlaşılmalar ve iletişim sıkıntıları oluşabilir. İletişim kurarken daha temkinli ve çözüm odaklı yaklaşmanız daha iyi olacak. Yazılı ve sözlü, resmi imza gerektiren işler, alım satım konularında yapmanız gerekenler işlerle ilgilenebilirsiniz, bir tamamlanma etkisi olacak.

Sevgili Boğa ve yükselen Boğa:  Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Ortak maddi kaynaklarınızla ilgili konular önünüze gelebilir ve bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Eşinizin veya ailenizle ortak kazançlarınız, miras vergi borç kredi gibi konularla ilgili mücadelenizi artırabilirsiniz. Yine ailede bir sağlık sorunu ve ameliyat konusu gündeme gelebilir. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Daha mantıklı ve uzun vadeli düşüneceksiniz. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Venüs sizin yönetici gezegeniniz ilişkileriniz ve para konularıyla ilgili bir değişim ve dönüşüm sürecine gireceğinizi gösteriyor. Bu süreçte ilişkiye bakış açınız yine paraya bakış açınız değişebilir ve bu konularla bazı problemler ortaya çıkabilir. Hayatta sizi neyin mutlu edip etmediğini sorgulayacağınız bir sürece giriyorsunuz. Pazar günü gerçekleşecek İkizler dolunayı gelirleriniz ve kaynaklar konusunda bazı tamamlamalar ve netleşmeler oluşturmanızı sağlayacak. Yakın çevrenizle halletmeniz gereken meseleler önünüze çıkabilir. Yine iletişimde bazı yanlış anlaşılmalar yaşayabilirsiniz. Bunları önümüzdeki 15 günlük süreçte halletmeye çalışabilirsiniz.

Sevgili İkizler ve yükselen İkizler: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak, bu sizi destekleyecek bir etki. İlişkiler, iş birlikleri ve ortaklıklar konusunda sizi motive edecek ve harekete geçirecek. Yalnız zaman zaman ilişkilerinizde biraz daha tartışmaya açık olabilirsiniz, çabuk gerilebilirsiniz, bunu dengelemenizi tavsiye ederim. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Eşiniz veya ailenizle birlikte ortak maddi kaynaklarınızla, yine borç kredi vergi miras yani ödemeler konusuyla ilgili de yazılı sözlü yapmanız gerekenlerle daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Düşünceleriniz bu alanlara daha fazla yoğunlaşacak. Zaman zaman beraberinde krizleri de getirecek ama sorumluluklarınızın bilincinde davranırsanız uzun vadeli çözümler bulmayı başaracaksınız. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Yine yukarıda bahsettiğim konularda ortak ödemeler, maddi konularla ilgili problemler gündeme gelebilir ve destekler de alacaksınız. İlişkilerle ilgili de bir dönüşüm sürecinden geçiyorsunuz. Eski beğenileriniz eski bakış açılarınız derinden değişiyor. Ailede bir sağlık ve ameliyat konusu 29 Ocak' a kadar gündeme gelebilir. Siz bu etkiyi 8.evinizden aldığınız için bu süre zarfında içe dönmek, korkularınızla yüzleşmek ve iç gücünüze odaklanmanızı tavsiye ederim. Hayatın anlam ve manasını daha fazla sorgulayabilirsiniz ama dediğim gibi bu süreçten çok daha güçlenmiş çıkacaksınız. Pazar günü burcunuzda gerçekleşecek bir de dolunay var. Başta kendinizle ilgili olmak üzere ilişki, aile ve işle ilgili belirsiz olan konularda düşüncelerinizi kararlarınızı netleştireceksiniz. Çevrenizle zaman zaman iletişim sıkıntıları oluşabilir ama son zamanlarda uğraştığınız konularla ilgili tamamlamaları sağlayacak.

Sevgili Yengeçler ve yükselen Yengeçler: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak, bu sizi destekleyecek bir etki. İş ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlık koşullarında koşturmalarınız artabilir. İş arkadaşlarınızla bu süreçte daha fazla tartışmalara açıksınız, buna dikkat edin. Mars sağlık evinizden geçeceği için sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin derim. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. İlişkiler ve ortaklıklar konusunda güzel destekler alacaksınız. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Sizin ilişkiler ve ortaklıklar evinizde bu etkiyi alıyorsunuz. İlişkilerinizde daha hırslı ve sahiplenici davranabilirsiniz, maddi konularla ilgili bu eşinizin veya ortağınızla ortak paralarınız da olabilir bazı sorunları halletmeniz gerekebilir. Plüton da işin içinde olacağı için bu süreçte ilişki, beğenileriniz ve para konularında dönüşümden geçeceksiniz. Sizi mutsuz eden şeyleri daha rahat görüp değişeceksiniz. Pazar günü gerçekleşecek bir de İkizler dolunayı var. Sizin bilinçaltı evinizde gerçekleşecek. Biraz daha fazla içe dönmek yalnız kalmak isteyebilirsiniz ama son zamanlarda kararsız kaldığınız konularda düşünceleriniz önümüzdeki 15 gün netleşmeye başlayacak, tamamlamalar beraberinde gelecek. Zaman zaman işinizde veya yakın çevrenizde anlaşılmıyor duygusu çoğalabilir ama buna fazla kendinizi kaptırmayın lütfen.

Sevgili Aslan ve yükselen Aslan burcu: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Hayat enerjiniz yükseliyor, daha cesur ve girişken olacaksınız. Aşk hayatınız partnerinizle, çocuklarınızla veya da yaratıcılığınız artacağı için hobilerinizle, spora daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Çalışma ortamınız, günlük koşturmacalarınız ve sağlık konularıyla daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz, işiniz ve çalışma arkadaşlarınızla daha mantıklı ve uzun vadeli çalışmalar yapabilirsiniz. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Çalışma ortamınızda ve çalışma arkadaşlarınızla zaman zaman krizleri ortaya çıkarabilir, daha hırs ve rekabetin artacağı bir dönem olacak. Beraberinde işinizde değişimler veya parayla ilgili değişim ve güç mücadeleleri oluşabilir. Yoğun bir gündem sizi bekliyor. Bu dönem sağlığınızı da ihmal etmeyin, tansiyon ve fazla şeker tüketmemeye çalışın. Pazar günü gerçekleşecek bir de İkizler dolunayı var. Önümüzdeki 15 gün hayalleriniz ve projelerinizle ilgili bazı kararlar alabilirsiniz, bunlarla ilgili tamamlamalar söz konusu olacak. Arkadaş ve sosyal çevrenizle yoğun bir iletişim oluşabilir, iletişime dikkat edin, yanlış anlaşılmalar çoğalabilir.

Sevgili Başak ve yükselen Başak: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Ev ve aile ortamınız hareketleniyor. Ailede sağlık sorunları, aile üyeleriyle fikir ayrılıkları, evle ilgili durumlar, taşınma ve yer değişiklikleri gündeminize gelebilir. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Kendinizi ifade etmek, düşüncelerinizi netleştirmek, ilişkiniz ve çocuğunuzla ilgili olarak da güzel etki alacaksınız. Düşünceleriniz daha fazla çocuğunuz varsa onunla ilgili bir konuyu çözümlemekle veya ilişkinize yoğunlaşabilir. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. İlişkilerinizde daha tutkulu ve hırslı davranabilirsiniz. Geçmiş ilişkileriniz, ilişkilerinizde neyi isteyip istemediğinizle ilgili netleşeceğiniz bir süreç. Belki geçmişten bir sevgili de kapınızı çalabilir. Hayatta nelerden mutlu olup olmadığınız, tatminsizlikleriniz, ilişki ve paraya bakış açılarınızın değişeceği önemli bir süreç sizi bekliyor sevgili Başaklar. Pazar sabahı İkizler burcunda bir dolunayımız var. Kariyerinizle ve hedeflerinizle ilgili uzun zamandır uğraş verdiğiniz konularla ilgili tamamlamalar ve düşüncelerinizde netleşmeler başlayacak. Yakın çevrenizle zaman zaman iletişim sıkıntıları oluşabilir, bunların farkında olursanız daha sakin bir şekilde çözüm odaklı davranabilirsiniz.

Sevgili Teraziler ve yükselen Teraziler: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. İletişim, yakın çevre, resmi işler, ticari yatırımlar konusuna yoğunlaşacaksınız. Zaman zaman yakın çevrenizle iletişim sıkıntıları oluşabilir, gergin davranabilirsiniz. Kısa seyahatlere çıkacaksanız aracınız arızalanabilir veya elektronik aletlerde bu dönem bozulmalar yaşayabilirsiniz. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Ev, aile ve yuva konuları ön plana çıkıyor. Anneniz babanız, ailenizle daha fazla ilgilenebilirsiniz çünkü düşünceleriniz bu alana yoğunlaşacak. Daha mantıklı düşünüp uzun vadeli kararlar almak isteyeceksiniz. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Bu süre zarfında ev ve aile içerisinde yaşanacak parayla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir, bunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. İlişki ve para konularında geçmişe dair tamamlamalar ve dönüşümler 29 Ocak' a kadar sizi beklemektedir. Pazar sabahı İkizler burcunda bir dolunay var. Eğitim, yurtdışı bağlantılı işler, ticari faaliyetler, hukuki konular, sosyal medya konularında tamamlanmaları ve netleşmeleri beraberinde getirecek. Yine yakın çevrenizle iletişimizde yanlış anlaşılmalara dikkat edin.

Sevgili Akrepler ve yükselen Akrepler: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Gelirleriniz ve kaynaklarınızı artırmak için harekete daha fazla geçeceksiniz, daha cesur ve daha fazla motivasyona sahip olacaksınız. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Kendinizi daha rahat ifade etmeye başlayacaksınız, düşünceleriniz ve aldığınız kararlar daha net olacak. Yazılı sözlü işler, resmi işler için de uygun bir zaman dilimi. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Hayattan keyif aldıklarınızın, beğenilerinizin ilişkilere ve paraya bakış açınızı sorgulayacağınız ve değişime uğrayacak bir dönem olacak sizin. Yine yakın çevreniz ve kardeşinizle var olan bir sorun tekrarlayabilir ve bu konunun çözümü için uğraşabilirsiniz veya sosyal medya üzerinden para kazanmakla ilgili bakış açılarınız değişebilir, bunlarla ilgili çözüm arayabilirsiniz.  Bunlar 29 Ocak' a kadar etkili devam edecek. Pazar sabahı İkizler burcunda bir dolunay var. Önümüzdeki 15 günlük süreçte ortaklı paralar, ödemeler, borç konularında eşiniz ve ailenizle görüşmeler yapmak durumunda kalabilir ve bu konularla ilgili tamamlanmalar yaşayacaksınız. İletişimde bazı zorlanmalar oluşabilir, çözüm odaklı davranmaya çalışın.

Sevgili Yaylar ve yükseleni Yay burcu: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Bu size iyi gelecek, Mars birkaç haftadır 12.evinizdeydi sizi zorlamış olabilir, arkanızdan çevrilen işlerle yüzleşmiş olabilirsiniz. Şimdi ise artık düşünceleriniz ve aldığınız kararlarda harekete geçmeye başlıyorsunuz. Daha cesur ve motivasyonunuz yüksek olacak. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Düşünceleriniz para konularına odaklanacak, daha fazla nasıl para kazanırım, gelirlerimi nasıl çoğaltabilirim. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. İlişki ve parayla ilgili konularda bir değişim sürecine gireceksiniz. Özellikle parasal konularda size fazlaca hırs yaptırabilir zaman zaman krizlerin içinde kendinizi bulabilirsiniz ama bütün bunlar aslında hayatta neyi isteyip istemediğinizi yönde sizi netleştirecek etkiler olacaktır. Pazar sabahı karşı burcunuz İkizler burcunda bir dolunay var. İlişkileriniz, iş birlikleriniz ortaklıklarınız konusunda açık olan konularda tamamlamalar önümüzdeki 15 günlük süreçte gerçekleşebilir, imza gerektiren işler sonuçlanabilir sadece iletişime dikkat edin, yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir.

Sevgili Oğlak ve yükselen Oğlak burcu: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Normalden enerjiniz ve motivasyonunuz daha düşük olabilir ama endişe etmeyin, kendinize odaklanın, şarj edin ve sağlığınızı da ihmal etmeyin lütfen. Daha fazla çevremde neler olup bitiyor bir gözlemlemenizi tavsiye ederim, ilginç şeyler önünüze gelebilir. Aynı gün Merkür burcunuza geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Kendinizi daha rahat ifade etmeye başlayacaksınız. Artık Venüs ve Plüton geçen hafta burcunuzda kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. İlişkilerinizi, hayattaki istek ve beğenilerinizle ilgili yeniden değerlendirme yapacağınız bir dönem olacak sizin için.  Zaman zaman ilişkilerle ve parasal konularla ilgili oluşan problemlerle ilgili mücadele vermeniz gerekebilir. Pazar sabahı İkizler burcunda bir dolunay var. Önümüzdeki 15 günlük süreçte çalışma ortamızda ve çalışma arkadaşlarınızla iletişiminiz artabilir. Yazılı sözlü işler, resmi işler, evraklarla ilgili tamamlamalar gündeme gelecek. Zaman zaman günlük koşturmacanız içinde iletişimde bazı zorlanmalar oluşabilir, çalışma arkadaşlarınızla stres kaynaklı yanlış anlaşılmalar gündeme gelebilir.

Sevgili Kovalar ve yükselen Kovalar: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Arkadaşlarınızla daha fazla görüşebilir ve sosyalleşebilirsiniz. Hayalleriniz ve vizyonlarınızla için daha fazla harekete geçebilirsiniz. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Düşüncelerinizle daha fazla baş başa kalmak isteyebilirsiniz yani düşünce ve yaşadıklarınızı daha fazla kendinize saklayabilirsiniz, aldığınız kararları tekrar bir gözden geçirmek uzun vadeli planlar yapmak için değerlendirebilirsiniz. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. İlişki ve para konularını yeniden gözden geçireceğiniz bir süreç olacak, geçmiş ilişkilerinizi daha fazla sorgulayabilirsiniz bu süreçte. Ev, aile ve düzen konularını yeniden gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Pazar sabahı İkizler burcunda bir dolunay var. Önümüzdeki 15 günlük süreçte partneriniz veya çocuğunuzla ilgili çözmeniz gereken bir konuyla ilgilenebilirsiniz, bu konularla ilgili tamamlamalar yaşayacaksınız. İletişimde zaman zaman yanlış anlaşılmalar oluşabilir, lütfen çözüm odaklı hareket edin.

Sevgili Balıklar ve yükselen Balıklar: Pazartesi günü Mars Yay burcuna geçiyor ve 24 Ocak' a kadar burada kalacak. Kariyerinizle alakalı motivasyonunuzun artacağı ve harekete geçeceğiniz bir süreç olacak sizin için. Daha kararlı ve girişken olacaksınız ve zaman zaman haklarınızı korumak için karşı tarafla tartışmaya da daha açık olacaksınız. Aynı gün Merkür Oğlak burcuna geçecek ve 2 Ocak tarihine kadar burada kalacak. Daha mantıklı olacaksınız, hayalleriniz ve projeleriniz için uzun vadeli kararlar almaya başlayabilirsiniz yine sosyal çevreniz ve ekip arkadaşlarınızdan güzel destekler alacaksınız. Venüs ve Plüton geçen hafta kavuşum yaptı, bu pazar günü ise Venüs geri hareketine başlayacak ve 29 Ocak' a kadar devam edecek. Gelecek projeleriniz, hayallerinizi tekrar bir gözden geçireceğiniz gibi içinde bulunduğunuz sosyal çevre ve arkadaşlarınızla zaman zaman bazı krizler ortaya çıkarabilir. Parayla ilgili düşünceleriniz ve bakış açılarınız değişime başlayabilir, bu yönde farklı geleceğinize dair kendinizi yeni bir yerde konumlandırmaya başlayabilirsiniz. Arkadaşlarınız veya içinde bulunduğunuz toplulukla ilgili birtakım gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Nihayetinde bütün bunların sonucunda aslında istekleriniz ve beklentilerinizi yeniden şekillendirmeye başlayacaksınız.  Pazar sabahı İkizler burcunda bir dolunay var. Önümüzdeki 15 gün ev, aile ve yuva içinde iletişim sıkıntıları yaşayabilirsiniz ama bunların sonucunda açık olan konularda tamamlamalar yaşayamaya başlayacaksınız. Düşüncelerinizde kararsız olduğunuz konularla ilgili netleşmeye de başlayacaksınız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.