TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anıların Düşmanı

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2022 09:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 09:39

Yaşam mucizevi bir şey. Yaşadığımız her şeyi kayıt etmemiz, bunu enerjiye dönüştürmemiz de öyle. Mesela düşünün; soğuk, zorlu, uzun kış günlerinin ardından güneş açmış. Sevdiğinizle yeşil, büyük, tazelenmiş bir parkta buluşmuşsunuz. Yeşile özlem duyan gözleriniz ve kalbinizde bayram havası. Kuşların bahar dansı, arıların gayretli uçuşları…Bin bir renk açmış çiçeklerin baş döndürücü kokusu…Yavru bir kedinin paçalarınıza sürtünüşü, onu seven elinizin altındaki narinlik, yumuşaklık…Her şey ama her şey aşkı, yaşam sevincini yansıtıyor.

Bu mutluluk anı kalbinizin ritmi, duyduğunuz kokular, teninizdeki ılık rüzgar, tatlı güneş ısısı, kanınızın akışı, hepsi ama hepsi gerçek, canlı ve bizim yaşamımızın parçası. Artık bizim kimyamız olduğu için bizim parçamız.

Hayatımızın farklı dönemlerine tanık olabilir bu park. Sevdiğinizle yollarınız ayrıldığında, içiniz parçalandığında…Kırıklarınızı toplamak için şefkat arayışınızda…O zaman parkın güzelliği size mutluluk değil acı verebilir. Doğanın sesleri yaşam sevinci yerine hüzün serebilir acı çeken kalbinize…Geçmişte ışıl ışıl parlayan gözleriniz hasetle seyreder belki aşıkları…Bir yanınız boşluk, bir yanınız çok acılı. Sanki herkes her şey sizi terk etmiş gibi bir yorgunluk, bir bıkkınlık. Kocaman bir yokluk anısı olur yaşamınızda bu güzelim park.

Yıllar sizi ve dünyanızı değiştirdiğinde şaşkınlıkla fark edersiniz. Torun peşinde koştururken de kucaklar sizi bu park. Bedeniniz gibi yaşlanmış ağaçları daha dingin seyredersiniz. Heyecanı da hüznü de bilgelikle kabul eder gönlünüz. Yaşadıklarınız, tanıklıklarınızın sizdeki izleri, bedeninizdeki kimya yine gerçektir. Anılarınızın bazıları silik bazıları canlıdır. Zaman değildir buradaki mevzu…Yaş almak, yılların birbirini kovalaması değildir. Ellerinizdeki kahverengi benekler gibi bilmezsiniz ne zaman geldiğini bu anın…Zaman öylesine geçiverir. Zamanın ilerleyişi değil, duygularınızla kalbinize, oradan beyninize, damarlarınıza sinendir. Diğer anıların sizdeki tesiridir. Kayıp gidenler, yitirilenler, hissedilenler toplamıdır yaşam. David Eagleman’ın dediği gibi “Anıların düşmanı zaman değildir, diğer anılardır.”

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.