TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rüyalarda Buluşuruz 2

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2023 15:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 15:11

Rüya alemi derin mevzu.

O yüzden rüyalara dalıyoruz. Olmazlar oluyor. Uçuyoruz, kaçıyoruz ve düşüyoruz. Hayret! bir şey olmuyor. Devam ediyoruz. Çılgın bir oyun gibi.

Bazen de ölüyoruz. Ya da ölümden beter oluyoruz. Aa bir uyanıyoruz “neyse ki rüyaymış” diyoruz.

Hepimizin rüya sembolleri farklı. Mesela portakal benim için başka bir anlam taşıyor. Senin için başka. Rüyamda Ayşe’yi görmek benim için farklı senin için farklı bir şey demek. Çünkü Ayşe’nin benim hayatımdaki anlamı bana özel. Portakalın benim anılarımdaki yerinin farklı olması gibi. O yüzden hepimizin kendi rüya dilimizi çözmesi önemli. 8 milyar nüfuslu dünyada sadece sana yazılmış bir dil gibi. Ve bu dili öğrenmek, yaşamak, dahil olmak, kullanmak sana özel. Bu dili çözmek kendine adım adım varmak demek. Kendini kayırmadan, kendine ulaşmak demek.

Önce işe rüyaya değer vermekle başlanabilir. Her gece yatmadan önce birazdan özünle buluşacağını bilerek yatağa girmek kıymetli. Bunun için bir süre ışıktan uzak durmak işe yarıyor. Beyaz ışık, mavi ışık hepsine biraz mesafe koymak lazım ki bu bizim neredeyse hiç yapmadığımız bir şey. Televizyon, tablet, telefon evde kullandığınız her türlü ışıktan uzak durun. Uykuya geçmeden önce biraz karanlıkla içli-dışlı olmak gerek.

Yatağa girmeden önce el, ayak ve yüz yıkanırsa gün ile yaşadıklarınızla bir nevi vedalaşırsınız. Uykuya dalmadan hemen önce rüyalarınızı hatırlamaya niyet ederseniz bilinçaltınız bu niyeti dikkate alır.

Rüyalarınızla buluşmak hemen şıp diye olmayabilir. Herkesin rüya dili ve yolu ayrı. Denemek, önem vermek ve vazgeçmemek önemli.

Başucunuzda bir kalem-kağıt ya da kayıt cihazı bulundurursanız uyanır uyanmaz rüyayı yakalama şansı bulursunuz. Yoksa siz yüzünüzü yıkarken bir de bakmışsınız rüya aklınızdan akıp gitmiş.

Ve gün içinde yaşadıklarınızla rüyalarınızı eş zamanlı şekilde kayıt ederseniz bir müddet sonra yaşadıklarınızla bilinçaltınız arasındaki muhabbet sizi şaşırtabilir. Ne yaşıyorsunuz? Bilinçaltınız bu yaşadıklarınıza ne diyor? Net bir şekilde görebilirsiniz.

Rüyalarınız size özel. Gizli bir mektup. Hayatınıza ilişkin şifre, kapınızı açacak anahtar. O nedenle rüyalarınızı kıymet verilen mücevher gibi saklayabilirsiniz.

Tavsiyem; rüyalarınızı uluorta anlatmayın. Bu işi bilen, önemseyen, özelinizi yargılamayacak ve saygı duyacak kadar dengede kalabilecek kişi ile paylaşmayı uygun bulabilirsiniz. Bir de rüya yorumlandığı şekli ile gerçekle buluşabilir. Bu nedenle rüya yorumcusunun bakışı, bilgisi, niyeti hepimizi etkileyebilir.

Rüyalarımız bize özel canlı ve çok etkili bir yapım. Ve oradan bize, kalbimize sürekli bir akış var.

Bu akış muhteşem bir şey.

Hele ki “lucid dream” yani rüya gördüğünün farkında olmak ve rüyaya yön vermek gibi bir kavram var ki burası da bir nevi kendi cennetin olabilir.

Rüyalarınızla buluşmanız ve kendi dilinizi inşa etmeniz dileklerimle tatlı rüyalar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.