TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DÜNYA TURUYLA LİDERLİK-ENERJİ VEREN NICE

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2021 10:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 10:37

Dillere destan Cote D'azur'un en güzel şehri , Fransız Rivierası'nın başkentidir Nice. Uzun sahil şeridiyle çevrelenmiş, şehir merkezinde denize girilebilen nadide yerlerden biridir. Nice La Belle - Güzel Nice diye anılır. 7 km'lik sahil şeridinde yürümeniz, koşmanız, denize girmeniz ya da sadece oturmanız bile şehrin enerjisine kapılmanızı sağlayacaktır. Nice'in enerji aktarımının benzerini modellediğimizi düşünün, ne kadar güzel değil mi? Fransız Rivierası'nın başkentini  gören nasıl enerji doluyorsa bizi gören bizimle konuşanlar da enerji dolsa ne güzel olur.

Evrende herşey enerji olduğu için enerji veren lider olmak da bizim elimizdedir. Bazı insanlar için iyi ki geldi, havası değişti ortamın deriz. Lider için de durum aynıdır. İyi ki geldi enerjimiz yükseldi diye düşünülmesi ekip performansını arttırır. Bilimsel araştırmalara göre yüksek enerji; cesareti, bilinç düzeyini, harmoniyi ve aydınlanmayı doğrudan etkiler. Rol model olan lider, ışığını ve enerjisini etrafına yaydıkça ekibin motivatörü , aranan yüzü olur. İletişim çalışmalarında sıkça bahsedilen "Aynalama  Tekniği" otomatik olarak çalışır ve lider enerjisini aktararak ekibini yükseltir.

Güzel Nice'e tepeden bakmak için bitmeyen merdivenlerle çıkılan Castle of Nice'e uğramak gerekir. Bakmaya doyamayacağınız günbatımı,uzun sahil şeridi ve çiçek pazarı Castle Hill'den görünen eşsiz güzellikler arasındadır. Çiçek Pazarı'nı yaşamak ve canlılığını görmek için kalabalıklaşmadan sabah erkenden gitmenizi tavsiye ederim. Farklı meyveler, harika kokular, sokak ressamları ve Nice'e ait orjinal hediyeliklerle çok keyifli, enerji veren bir yerdir burası. Mis gibi Nice dedirtir insana. Çiçek Pazarı'nın üst tarafında Nice'in en popüler meydanı Massena Meydanı yer alır. Hemen girişindeki havuzda ışığın ve sanatın tanrısı  Apollon Heykeli karşılar gelenleri. Etrafını çevreleyen kırmızı binalar ve meydan boyunca döşenmiş siyah beyaz karo taşlarla çok orjinal bir havası vardır Massena Meydanı'nın. Meydanın en belirgin sembollerinden biri de 7 kıtadan 7 insanı temsil eden ve geceleri farklı renklerle ışıklandırılan oturan heykellerdir.

İnsanı temsil eden, insana özgü faktörlerden biri de tempodur. Karşılıklı tempolar senkronize oldugunda verim artar. Tempoyu arttırmanın yollarından biri; enerjiyi yüksek tutmaktır. Lider kendi temposunun yüksek tutarsa ekibi de ona uyumlanacaktır. Yüksek enerji, tempo, verim ve motivasyon birbirleriyle bağlantılı kavramlardır. Motivasyonu yüksek bir takım mutludur. Mutlu ekipten yüksek performans, sahiplenme ve hedef odaklı iş sonuçları çıkar. Lider gözönünde olduğu için enerjisini yüksek tutarak ekibinin o tempoya uyumlanmasını sağlamalıdır.

Old town olarak anılan "Eski Nice" de şehrin temposuna uyumlanmıştır. Eski yerleşimin daracık sokakları, rengarenk binalarla canlandırılmış ve şehre ayrı bir hava katmıştır. Her daim temposu yüksek bir şehirdir Nice. İnsan, ne yapacağını,hangisinden başlayacağını şaşırır adeta. Bir o kadar da huzurlu, mutlu bir yer burası. Yaz şehri gibi görünse de kışları da ayrı güzeldir Fransız Rivierası'nın incisinin. Şubat ayında gelirseniz  renkli geçit törenleri,çiçek savaşları ve havai fişekleri ünlü meşhur karnavalına da katılmış olursunuz.

Her daim enerjik olan Nice gibi enerji veren bir lider olmak bizim elimizde.Modunuz düşerse yolunuz Nice'ten geçsin.

Nice gibi enerjik ol.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.