TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Değerli Bir Yatırım Tavsiyesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2022 13:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 01:34

Son yılların en trend yatırımlarından... Kesinlikle bire bin veriyor, hayatınızı değiştiriyor... Yatırımınız karşılıksız kalmıyor, zaman geçtikçe değeri artıyor, kıymetleniyor...Yatırım yapmanız her gün, her an mümkün.. Üstelik finansal dalgalanmalardan, ülke ve dünya gündeminden etkilenmeden kıymetini koruyor. Yatırım için ise çok para harcamanıza gerek yok. En başta istek olsun, buna vakit ayırın yeter...

Acaba bu neye yatırım diyorsanız cevabını vereyim “kendinize yatırım”…Mutluluk ve manevi tatmin garantisi sağlarken, maddi başarı için de sağlam bir zemin hazırlıyor, süreci hızlandırıyor.

Mevlana "Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum" demiş. Her şey her zaman olduğu gibi önce kendimizden başlıyor. Biz değişir gelişirsek etrafımızı da değiştirip geliştirebilecek bilgeliğe ve enerjiye kavuşmuş oluruz.

Bu değişim sürecinde aldığımız eğitimler, okuduğumuz kitaplar, gittiğimiz mekanlar, izlediklerimiz, dinlediklerimiz ve konuştuklarımız çok etkili. Kendimize ilham verecek hayat hikayeleri ve bunlardan çıkarılacak dersler ise seçeneklerimizi daha iyi belirlememize ışık oluyor.

Kişisel gelişimimizi planlarken farklı beceri ve yeteneklerimize odaklanmayı, çok yönlü düşünmeyi unutmayalım. Günümüzde” Polimat” insan tipi yani pek çok farklı disiplinden bilgiye ve yetkinliğe sahip insan modeli tercih ediliyor. Yunanca olan bu kelimenin Arapça Farsça karşılığı ise daha aşina olduğumuz bir kelime olan “Hezarfen” kelimesidir. Hezar Farsça da binbir anlamına, fen de Arapça da bilim anlamına gelir.  Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve en zeki insanlarından biri olan Polimat insan tanımına en uygun kişilerden biri Leonarda da Vinci’dir. Da Vinci’nin dillere destan sanatının kişiliğinin 7 farklı özelliğinden kaynaklandığı anlatılır. Kişisel gelişiminize ilham verecek bu 7 özelliği paylaşmak istiyorum.

      Her konuda meraklı olabilmek, meraklarının üzerine giderek araştırmak      Her olaya çok yönlü açıdan bakabilmek      Bilgiyi olduğu gibi kabul etmeyip test etmek      Beş duyu organını yeni ve farklı deneyimlerle geliştirmek      Belirsizliği kabul edip, ilerlemeye devam etmek      Sağlığına önem vermek, bedenini korumak, güçlendirmek      Evrendeki her şeyin birbiriyle bağlantısı olduğunu kabul etmek ve buna göre hareket etmek.

Leonarda da Vinci çağının çok ötesinde düşünen ve yaşayan bir polimat’tı. İçindeki merak duygusu onu birçok alanda uzmanlaşmaya ve ustalaşmaya götürmüştür. Yaşadığını, düşündüğünü ve hayallerini ise hep günlüğüne not ederdi. Da Vinci, 1519'da öldüğünde ise bu notları, yakın dostu veöğrencisi Francesco de Melzi’ye bıraktı. 13.000 sayfadan oluşan notlarının bugün yaklaşık 7000 sayfası duruyor. Bu paha biçilmez el yazmalarının büyük bir kısmı halen özel koleksiyonlarda, müzelerde ve kütüphanelerde bulunuyor. Dünyanın en önemli kütüphanelerinden biri olan British Library, Da Vinci'nin 1480-1518 yılları arasında kaleme aldığı notlardan oluşan The Codex Arundel'ı online olarak ziyaretçilerine açtı. Microsoft ile ortak geliştirilen Turning the Pages 2.0 projesi ile 570 sayfalık bu not defterinden, başta mühendislik ve geometri olmak üzere dehanın birçok konudaki düşüncesi ziyaretçilerle paylaşılıyor.

Polimat, Hezarfen ve günümüzde de multidisipliner olarak anlatılan çok yönlülük iş hayatının en gözde kavramlarından biri oldu ve olmaya da devam edecek. Bu bilgiden hareketle kariyerimizde ilerlemek için çok yönlü olma yolunda gelişime başlamalı ve bu gelişimi devam ettirmeliyiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.