TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duruş Şeklimiz Ruh Halimizi Etkiliyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2021 12:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 12:27

Vücudumuzun duruş şeklinin bile ruh halimizi etkilediğini biliyor musunuz?. Bedenimizi mutlu insan şekline sokarsak bir süre sonra beynimize "mutluyum" mesajı gidiyor ve bedenimizde mutluluk hormonu salgılanmaya başlıyor.

Bu konuyla ilgili yapılmış yüzlerce bilimsel deney var. Elde edilen verilere göre beden hareketlerimizle beynimizi yönlendirebilir ve bir süre sonra o ruh haline gerçek anlamda bürünebiliriz. Vücudumuzun duruş şekli beynimize birtakım mesajlar iletiyor ve bu mesajlar bizim ruh halimizi etkiliyor.

Araştırmalar mutlu insanların daha çok risk aldığını, mücadeleci olduğunu, mutsuz insanların ise riski sevmediğini, çabuk vazgeçtiğini de ortaya koymuş. Bu konuyla ilgili yapılmış ilginç bir deneyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnsanlara mutluluk veya mutsuzluk pozu verdirmenin ruh hallerini nasıl etkileyeceğini görmek için bir deney yapılmış. Las Vegas'a gelen ve deneye katılmak isteyen kişilere 50 dolar vermişler ve katılımcılardan deney  için poz vermelerini istemişler. Katılımcıları deney için iki gruba ayırmışlar. Bir grubu Las Vegas görüntüsünün önünde, paralarını kaybetmiş birinin beden dili ile mutsuz olduğunu yansıtacak şekilde poz vermelerini istemişler. Katılımcılar panonun önünde çok üzgün, ağlarken, elleri yüzünü kapamış şekilde değişik pozlar vermişler.  Diğer grubu da Las Vegas görüntüsü olan panonun önünde kumarda çok para kazanmış, çok mutlu ve güçlü bir  insan görüntüsü yaptırarak çekmişler. Kollarını havaya kaldırırken, mutluluk çığlığı atarken, yumrukları havada, kahkahalarla gülerken fotoğraflarını çekmişler. Sonra bu iki grubu toplamışlar. Size verdiğimiz 50 dolar sizindir ve şimdi 2. etaba geçiyoruz demişler. Elinizdeki 50 dolarla bahse girerek elinizdeki parayı kaybetmeyi ya da 2 katına çıkarmayı kim göze alır diye sormuşlar. Mutlu fotoğraf çektirenlerin büyük kısmı hala mutlu ruh hallerini sürdürüyormuş ve bahse girmeyi, risk almayı kabul etmişler, mutsuz fotoğraf çektirenlerden ise risk alıp bahse girenlerin sayısı çok azmış.

Büyüklerimiz de "Çok mutluyken verilen sözü, çok kızgınken edilen sözü ciddiye alma" derken insanların çok mutluyken veya çok kızgınken söylediklerinin ruh haline bağlı olduğunu ve sonradan değişebileceğini söylemişler bize kadim bilgileriyle...

Basit bir fotoğraf çektirme aktivitesi bile beynimize mutlu veya mutsuz sinyalleri gönderip hormon salgılamasını sağlıyor ve bu ruh halimizi etkileyebiliyor. Bu bilgiyi hayatımızı pozitif yönde değiştirmek için kullanabiliriz. Arada sırada neşeli, mutlu pozlar takınalım ve beynimize mutluluk sinyalleri gönderelim . Karalar bağlanıp, içimize kapanmanın, surat asıp kenarda oturmanın ne bize ne de çevremize bir faydası var. Bazen mutluymuş, iyi hissediyormuş gibi durmak da bize güç verebiliyor. Arada sırada duygularımızı pozitife çevirmek için kendimizi iyi hissedecek şekilde bedenimizi yönlendirmek bizi iyi hissettirecektir.  

Zor günlerden geçiyoruz. Maddi ve manevi çok kayıplar verdik. Sık sık ruhumuz daralıyor, sanki içimizdeki neşe dağa kaçtı, dağ da yandı bitti kül oldu gibi...

Ama hayattaysak her şeyin üstünden gelebilme gücümüz var. Belki bu günlerde o bulduğumuz küçücük neşe kırıntısına tutunmalı ve neşeli, mutlu insan görüntüsü sergileyerek kendimizi motive etmeliyiz. Bir süre sonra kendimizi daha iyi hissedeceğimiz kesin. Firdevsi'nin de dediği gibi "İyi günler de gelir geçer, kötü günler de". 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.