TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Işığınızla Aydınlatıyor musunuz?

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 09:36

Evreni aydınlatan, hızına kimsenin yetişemediği, dokunamadığımız ama hayatımızda olmazsa  yaşayamayacağımız bir enerjidir "Işık".  Bazı insanlar da ışığıyla farklılaşırlar, bulundukları ortamı anlattıklarıyla, davranışlarıyla, karakterleriyle aydınlatırlar.

Peki sizin ışığınız nasıl? Etrafınıza ne kadar ışık veriyorsunuz? Kimlere ışık oluyorsunuz?

Gökyüzündeki havanın, yaşadığımız evin, çalıştığımız işyerlerinin aydınlık olması, ışıl ışıl parlaması herkesi mutlu eder....Bu aydınlığın ve ışıltının güzel düşünmemiz, üretken olmamız, daha sevecen olmamız için bize pozitif enerji verdiğini yaşam için motive ettiğini düşünüyorum.

Enerjisini, içindeki ışığı dışarıya yansıtan ve bu ışıkla etrafını aydınlatan yöneticiler, liderler çok daha başarılı oluyor. Bu liderlerin ortak özelliği ise sürekli öğrenmeleri, öğrendiklerini, bilgi ve tecrübelerini ekipleriyle paylaşmaları, pozitif iletişimle ulaşılır ve insan odaklı lider olmaları. Onların yönettiği ekipler daha üretken ve başarılı oluyorlar. Liderin ve ekibin arasındaki sinerjiyle adeta hep birlikte parlıyorlar.

Peki içimizdeki ışığı yakan, voltajı artırıp azaltan ya da söndüren nedir? Ben içimizdeki ışığın yansımasının gücünü eğitime, bilgiye, tecrübeye ve tabii ki sevgiye ve pozitif duygulara bağlıyorum. Ne kadar çok doğru bilgiyle donanmış ve ne kadar çok tecrübe edinmiş olursak kendimizi yaptığımız işlerde o kadar yetkin hisseder ve aldığımız kararlara o kadar güveniriz, özgüvenli oluruz. İşte bu kendimize duyduğumuz "özgüven" içimizdeki ışıkları hep açık tutan bir duygu. Ama bu ışığın dozajını da kendimize ve etrafımızdakilere duyduğumuz güven ve pozitif duygular artırıyor. Ne kadar çok yaşadığımız hayattan ve etrafımızdaki insanlardan memnunsak, seviyorsak üstüne bir de seviliyorsak işte o zaman içimizdeki ışık gittikçe arttırıyor. Işığımızı gözlerimizdeki pırıltıdan, neşeyle söylediğimiz şarkılardan, keyifle attığımız kahkahadan, sevgiyle yaptığımız işten herkesin anlaması mümkün. Hani bazen derler ya "onun ışığını seviyorum" diye...Aslında bu ışık o kişinin etrafına yaydığı pozitif enerjiden ve güzel duygulardan ibaret. Mesela iş yerinde potansiyeli olduğunu düşündüğümüz kişiler için de "onda ışık var" deriz. Yani onun özgüveninin altyapısını oluşturan bilgisine, tecrübesine güvenir ve onun başaracağına inanırız. Gözlerinde bilgi, inanç ve azmin ışığını görürüz çünkü onun içindeki ışığı etrafına yaydığı o güzel enerjiden hissederiz.

İnsan her çeşit duygusuyla var olan bir canlı. Tabii ki her zaman mutlu, neşeli ve pozitif olmamız içimizdeki ışığın hep pırıl pırıl olması mümkün değil. Böyle olmasını ummak da hiç gerçekçi değil. Bizim yaşadıklarımız, etrafımızdakilerin yaşadıkları, ülkemizde ve dünyada olup bitenler... Aslında ışığımızı söndürmeye yetecek birçok şey var dediğinizi duyar gibiyim. Ama içimizdeki ışığı her söndükten sonra umuda sarılıp hemen yakmak ve bu anların süresini olabildiğince uzatmak, ışığımızın gücünü mümkün olabilen en yüksek seviyeye çıkarmak bize bağlı.

Osho, " Kendi başına bir ışık oI. Ödünç aIınmış ışıkIa yaşama" demiş. Herkesin bir ışığı var. Kendine güven ve ışığını parlat. Başkalarının ışığınla da aydınlanalım tabii, ama kendi ışığımızı yaymanın çok daha güzel ve anlamlı olduğunu unutmayalım.  Bu yüzden bize yaşam enerjisi veren, ışığımızı artıran sevdiklerimize ve yapmaktan mutluluk duyduğumuz işimize, hobimize sahip çıkalım, değer verelim.

İçinizdeki bilge ışığın hiç sönmemesi, etrafınızı hep bilginizle ve sevginizle aydınlatmanız dileğiyle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.