TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Yıla Yeni Versiyonunuzla Girin

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2022 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2022 09:06

Yeni bir yıl başladı. Her başlangıç insanı mutlu eder, umut verir.  Yeni bir yılın yeniliklerle, güzelliklerle, sağlıkla, bollukla, huzurla gelmesi için sadece iyi niyetle dilekler dilemek, dualar okumak yetmez tabii ki.

Dileklerimizi istekten eyleme geçirmek için çaba göstermek, çalışmak, doğru fırsatı yakalamak için o ana hazır olacak şekilde kendimizi sürekli geliştirmek, yeni bir şey öğrenmekten vazgeçmemek, başarmak için moral ve motivasyonumuzu hiç kaybetmemek ve başta kendimize sonra da herkese karşı sevgi ve saygıyla yaklaşmak ve davranmak gerekiyor.

Biz değişirsek, yenilenirsek yeni bir yıla başlamış oluruz. Yoksa aynı yılın rakamsal değişmiş halini yaşarız yıllarca. Yıllar geçtikçe kendimizin bir önceki yıla göre daha iyi ve daha donanımlı versiyonunu hayata sunmamız gerekiyor.  Eski versiyonlarımızla hızla değişen dünyaya ayak uydurmamız ve başarılı olmamız çok zor olacaktır.

Hem ruh hem de beden sağlığımız için güzel bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Bilim adamları bir şeyin 30 gün boyunca düzenli yapılırsa alışkanlık haline geldiğini söylüyor. 21 gün de birçok uzman tarafından alışkanlık kazanmada kabul edilen bir süredir. Siz en iyisi 21 gün devam edin, sonra sağlamasını yapmak için 30 güne tamamlayın, yıl boyunca alışkanlığınız devam etsin.

İşte sizlere kendinizde pozitif değişiklik sağlamaya destek verecek 10 güzel tavsiye.

  1. Çevrenizdekilerle iletişimde pozitif kelimeler kullanmaya özen gösterin, negatif kişi ve olaylardan uzak durmaya çalışın.
  2. Bedeninizi sağlıklı gıdalarla beslemeye özen gösterin. Bedenimizin ihtiyacı olan gıdalara hayatınızda daha çok yer açın. Sağlıksız gıdaları kademeli olarak hayatınızdan çıkarabilirsiniz.
  3. Spora hayatınızda muhakkak yer açın. Hiç yoksa her gün 30 dakika yürümek ile başlayabilirsiniz.  Evde her akşam 30 dakika basit hareketler yapabilirsiniz. Kendinizi disiplin edebilmek için spor salonuna, pilatese, yogaya yazılmak en iyisi tabii.  
  4. Ruhunuzu beslemeye özen gösterin. Güzel müzikler dinleyin, sinemaya gidin, tiyatroya gidin, konserlere gidin, bol bol kitap okuyun, bilmediğiniz şehirleri gezin, galerileri, müzeleri gezin, doğa gezilerine çıkın.
  5. Şartlarınız, koşullarınız doğrultusunda tanıdığınız veya tanımadığınız kişilere maddi veya manevi yardım edin, bağışlar yapın. Başkasını mutlu etmek, size daha büyük mutluluk ve huzur verir.
  6. İşinizi bu sene daha iyi, daha yaratıcı, daha faydalı hale nasıl getirebilirsiniz buna karar verin ve işinizin en iyi versiyonunu hayata geçirin. İşinizi geliştirmek sizi de geliştirecek ve mutlu edecektir.
  7. Zaman çok kıymetli ve onu artırmak, satın almak mümkün değil. Kendinize daha çok zaman yaratmak için her gün normal kalkış saatinizden 30 dakika erken kalkın, yılda 182 saat yani fazladan 7.5 gün kazanmış olursunuz.
  8. Sosyalleşmeye özel zaman ayırın. Size keyif veren, güldüren, öğreten, motive eden arkadaşlarınızla, dostlarınızla buluşmaya, sohbet etmeye özen gösterin. Boş zamanlarınızda değil, özel zaman ayırarak buluşmalar ayarlayın. Yaşam motivasyonunuz için, pozitif enerji için bu şart.
  9. Bu yaşınıza kadar hiç denemediğiniz, fırsat bulamadığınız bir uğraş edinebilirsiniz. Güzel sanatların bir dalı olabilir, dikiş nakış kursu olabilir, müziğin herhangi bir dalı olabilir, tiyatro olabilir... Kendinizi keşfetmenize ve sevmenize yarayacaktır.
  10. Hayatımıza biz istemeden giren birçok olumsuzluk var. Bizim dışımızda gerçekleşen olumsuzlukları engelleyemeyiz ama nispeten bizim elimizde olan olumsuz ve negatif kişileri ve olayları mümkün olduğunca hayatımızdan çıkarabiliriz. Hayatımızdan kötü kişi ve olayları çıkartalım ki iyi kişilere ve iyi olaylara hayatımızda yer açılsın.

Yeni versiyonunuzun beklentinizin ötesinde iyi ve değerli olmasını dilerim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.