BURSA LÖDER’DEN ÇOCUKLARA 29 EKİM ŞENLİĞİ

BURSA LÖDER destekleri ile Sabahattin Gazioğlu tarafından yapılan ve Uludağ Üniversitesi’ne bağışlanan Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi‘nde tedavi gören çocuklar 29 Ekim kutlaması için İlknur Güntürkün Kalıpçı tarafından anlatılan Atatürk hikayelerini dinlediler.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2022 13:15
https://www.kadinveekonomi.com

ÇOCUKLARIMIZ CUMHURİYETİN 99. YILINI KUTLADILAR

Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları’ndan Renkli Gülücükler ekibinin de katıldığı ve geleceğin doktorlarının da dinlediği söyleşi öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Kalıpçı yaptığı sunumda Atatürk’ün çocuklarla yaşadığı anılardan da örnekler anlattı. Tedavi gördüğü bir hastaneden Ataya mektup yazan bir çocuğunun dileği üzerine hastaneye giden ve onunla bir gece geçiren Atatürk “geleceğimiz çocuklarımız bizim için her şeyden önemli” diyerek onlara verdiği değeri göstermiştir.

Tedavi sürecinde olan çocukların ve ailelerinin dinlediği söyleşi çocuklarımıza umut oldu.

Söyleşinin sonunda İlknur Güntürkün Kalıpçı çocuklara yazdığı Atatürk imzalı kitaplarını hediye etti.

Bursa LÖDER Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, söyleşi için İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya dernek adına hazırlanan bir plaket takdim ederek çocuklara yaptığı bilgilendirme ve moral için çok teşekkür etti.

Dernek hakkında bilgi veren GÜNEŞ, BURSA LÖDER “27 yıldır Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerini destekleyen, tedavi gören hasta ve ailelerine yardım amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

Hastalara ve ailelerine maddi, manevi ve sosyal destek sağlamak, daha iyi koşullarda tedavi olabilmesi için projeler üretmek  ve toplumumuzu çocukluk çağı kanserleri ile ilgili doğru bilgilendirmek  amacıyla kurulan BURSA LÖDER, Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta Konukevi’nde 9 yılda 60.000’den fazla hasta yakınının konaklamasına imkan sunmuştur. Marmara Bölgesi’nin en büyük kök hücre merkezi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi ve Kök Hücre Nakil Hastanesi BURSA LÖDER tarafından yönetilmektedir.” dedi.