60 ülkeden yabancı alıcılar İstanbul'da buluşuyor

Bu yılın ilk altı ayında üretimini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38, ihracatını ise yine aynı dönemde yüzde 45 arttıran ağaç işleme makineleri sektörünün küresel ölçekteki buluşması için geri sayım başladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.kadinveekonomi.com

Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) iş birliği ile Reed TÜYAP tarafından organize edilen 34'üncü Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı WoodTech, 9-13 Ekim 2021 tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. INTERMOB Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan WoodTech, 60 ülkeden yabancı alımcıları İstanbul'da buluşturacak. WoodTech katılımcıları, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de destek paketlerinden yararlanabilecek. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı'nın Yurtiçi Nitelikli Fuar Teşvik Listesi'ne dahil edilen WoodTech 2021 Fuarı'na katılım sağlayanlar maksimum 98 bin TL olmak üzere ödemelerinin yüzde 50'sine teşvik alabilecek.

AİMSAD Başkanı İsmet Toktaş, fuarı geçen yıl pandemi koşullarına rağmen iptal etmediklerini ve zor şartlarda gerçekleştirilen etkinliğin katılımcılardan tam not aldığını söyledi ve şöyle devam etti: "Pandemi şartlarında nasıl fuar düzenleneceği konusunda dünyaya örnek olan WoodTech, 2020'de edindiği tecrübeyle bu yıl çok daha başarılı bir fuara imza atacak. Geçtiğimiz yıl WoodTech ile ilgili katılımcılar arasında yapılan ankete göre; katılımcıların memnuniyet oranı yüzde 73 olarak belirlendi. Ayrıca, fuar sırasında sipariş alma oranı yüzde 56 olurken, fuar sonrasında sipariş alma oranı yüzde 63 seviyelerine çıktı. Diğer yandan dernek olarak üyelerimizin alternatif ihracat pazarı çeşitliliği arttırmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Bu bağlamda üyelerimiz için 'Nokta Atışı Hedef İhracat Pazarları' başlıklı bir rapor hazırladık. AİMSAD üye firmalarının ürün yelpazesini kapsayan 14 farklı 6'lı GTİP altında sınıflandırılan toplam 22 farklı 12'li GTİP numarasına sahip ürünün nokta atışı ihracat hedef pazarlarını ikincil veriler üzerinden tespit etmek için hazırlandı. Çalışma, alt kategorilerin GTİP detaylarına inilerek, ilgili ürün yelpazesindeki detaylı tanımlanan ürünler için daha hassas ve net potansiyel pazarlara ulaşabilmesine olanak sağlıyor. Ülkemizin toplam ihracatına sürekli katkı vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."