
Toplantıda, yüksek kredi faizleri de gündeme geldi. Bakan Şimşek, hükümetin çeşitli sübvansiyonlarla hem çiftçiyi hem ihracatçıyı desteklediğini söyledi:
“Çiftçi kredilerinin faizinin yüzde 70’ini, ihracatçının faizinin ise yüzde 50’sini biz karşılıyoruz. Ayrıca konutlarda kullanılan doğalgazı da sübvanse ediyoruz. Devlet zaten gerekeni yapıyor.” Ayrıca, zenginden vergi alınmadığına dair iddiaları da reddeden Şimşek, “Göreve geldiğimizde yüksek gelir grubunun vergisini artırdık, dar gelirlinin vergisini ise yüzde 15’e düşürdük” dedi.
TERÖRÜN EKONOMİK MALİYETİ: 2 TRİLYON DOLAR
“Eğer terörsüz bir ortam sağlanırsa, bu kaynakları yatırımlara ve refah artışına yönlendirebiliriz.”
Zaman zaman gündeme gelen “Mehmet Şimşek istifa edecek” iddialarına da değinen Bakan, bu söylentilere gülerek şu yanıtı verdi:
Kusura bakmayın ama gülüyorum. Çünkü geldiğim günden bu yana sürekli aynı dedikodular dolaşıyor. İstifa söz konusu değil. Bu söylentilere cevap vermeye bile gerek duymuyorum.”