
"DEPREMDEN SONRA TERSİNE DÖNDÜ"
6.2'lik deprem sonrası nakliyeciler de şaşkın. Eşya taşıma güzergahları tersine döndü. Mikrofon uzatılan bir nakliyeci "Sürekli eşya taşınıyordu tabii bu taraflara eşya geliyordu ama şimdi tam tersine döndü depremden sonra. Şu anda sadece deprem için taşınıyorlar. Başka bir sebepleri yok" şeklinde konuştu. İstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem hem Türkiye'nin hem de İstanbul'un göç haritasını da değiştirdi. Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç "Sağlam bölgeler de İstanbul'da en çok şu anda tercih edilen Başakşehir, Arnavutköy, Sarıyer gibi bölgeler" dedi.
YÜZDE 20 - 25 ARASI FİYAT FARKI OLDU"
Ancak riskin nispeten düşük, talebin fazla olduğu o ilçelerde ilan sayıları hızla azaldı. Fiyatlarsa yükseldi. Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç "Arasanız da daire bulma şansınız çok zor. Fay hattının olmadığı bölgelerde kiralık daire kalmadı. Şöyle yüzde 20 - yüzde 25 arası bir fiyat farkı oldu" ifadelerini kullandı.
Risk algısı yüksek. Esenyurt, Büyükçekmece, Avcılar ve Fatih gibi ilçelerde konut metrekare fiyatları Beykoz, Şile, Sarıyer gibi ilçelerin gerisinde kaldı.