
Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, "Önce Halk Sonra Bankayız" misyonuyla finansal kaynaklarını ülke ekonomisinin öncelikli ihtiyaçlarına yönlendiren banka, 2021’de ekonomik olduğu kadar sosyal tarafı da güçlü çalışmalara imza attı.
Halkbank, 2021 yıl sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü 2020 yılına göre yüzde 32.5 artırarak 901.2 milyar TL’ye taşıdı. Banka, toplam kredilerini geçen yıla göre yüzde 29.5 artışla 730.5 milyar TL'ye yükselterek, özellikle esnaf-sanatkar, kadın girişimciler ve KOBİ’lere sağladığı finansman seçenekleriyle Türkiye ekonomisine desteğini büyüterek sürdürdü. Halkbank, toplam mevduatını da yüzde 36.9 artırarak, 625.9 milyar TL seviyesine getirdi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye ekonomisinin güçlü büyüme ortaya koyduğu, ivmesi yüksek bir yılın geride bırakıldığını ifade ederek, "Halkbank olarak biz de bu ivmeye katkı sağladık ve 901,2 milyar TL’ye ulaşan aktif büyüklükle 4’üncü, kredilerde 3’üncü, mevduat hacmimizle de bankacılık sektörünün 2’nci büyük bankası konumuna geldik. Ülkemize yönelik sorumluluğumuzu yerine getirirken, toplam kredilerimizi 730,5 milyar TL'ye yükselterek dinamik ekonomimize desteğimizi sürdürdük." ifadelerini kullandı.