Somon ihracatından 4 milyon dolara yakın gelir

Trabzon, bölge ihracatının yüzde 91'ini temsil ediyor ve bu dönemde 479 ton Türk somonu ihraç edip 3,57 milyon dolar kazanç sağladı. Rusya, Japonya ve Belarus en büyük alıcılar arasında yer aldı, Kanada ve Gürcistan'a da satış yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2025 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2025 15:56
https://www.kadinveekonomi.com

Trabzon, bölge ihracatında yüzde 91 paya sahip

Kobya, toplam bölge ihracatının yüzde 91'inin Trabzon'dan yapıldığını belirtirken, bu dönemde kentten 5 ülkeye 479 ton Türk somonu ihracatı gerçekleştiğini vurguladı.

Bu ihracattan 3 milyon 578 bin 789 dolar gelir elde edildiğini işaret eden Kobya, Rusya Federasyonu, Japonya ve Belarus'un, Trabzon'dan en fazla Türk somonu ihraç edilen üç ülke olduğunu ifade etti.

Kobya, ayrıca kentin Kanada ve Gürcistan'a da ihracat yaptığını belirterek, Türk somonu ihracatını daha da artırmak için özverili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.